Nuggets (a la McD)

image_pdfimage_print

Jeg har ofte lavet nuggets med stykker af kylling, men det var første gang jeg hakkede dem og lavede en fars.
Super børnevenlige og lækre med en god mayo til. Jeg servede udover nuggets, mayo, gnavegrønt og kartoffelbåde.

Ingredienser (12 stk)

  • 600 g kyllingebryst/filet
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk løgpulver
  • (evt 1/2 tsk sød paprika) vil undlade det af hensyn til mine drenge, men smager godt med
  • 1/4 tsk peber
  • 1 liter olie (solsikke eller raps) til frituren
  • 2 æg
  • 2 dl mel
  • 2 dl pankorasp
  • 1/2 dl majsmel (kan undlades, men giver en flot gylden farve)

Fremgangsmåde

  • Skær evt scener af kyllingen og skær i små stykker
  • Blend kyllingen til fars i en minihakker/blender
  • Bland 1 tsk salt, løgpulver og 1/4 tsk peber sammen og bland rundt i kyllingefarsen
  • Form til 12 små kugler og tryk dem flade, lig dem på bagepapir
  • Kom i fryseren i ca. 15 min (så er de nemmere at panere)
  • Kom olien i en lille gryde og varm op
  • Find 3 skåle
  • Kom mel i en skål med 1-2 tsk salt samt 1 tsk peber, 2 sammenpiskede æg i en anden skål og pankorasp samt majsmel i en tredje
  • Når olien er varm (test evt med en tandstik, hvor der skal boble omkring) så vend kyllingestykkerne i mel, derefter æg og tilslut raspen
  • Kom ned i den varme olie og steg i 4-5 min , vend undervejs så de ikke sætter sig fast på bunden
  • Tag op og lig på en tallerken med køkkenrulle
  • Server gerne med urtemayo eller chilimayonnaise

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*