Friterede risottokugler med urtemayo

image_pdfimage_print

Hvis du har en risotto rest, så er de her friterede kugler helt perfekte! De er super sprøde udenpå, bløde indeni og med smeltende mozzarella i midten! Serveres med en god mayonnaise (købe eller egen).

De er ideel som appetizers, forret eller til tapas.

Ingredienser (12 stk)

  • 500 g kold risotto rest
  • 1 dl mel
  • 2 æg, sammenpiskede
  • 4 dl rasp
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1/2 kugle frisk mozzarella
  • 1 liter solsikkeolie

Urtemayo

  • 1 håndfuld frisk dild
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 dl smagsneutral olie (solsikke eller vindruekerne)
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 1 tsk sennep
  • Citronsaft

Fremgangsmåde

  • Varm olien op i en gryde
  • Skær mozzarellaen i små stykker
  • Rul 12 små risottokugler med et lille stykke mozzarella i midten af hver
  • Lav 3 skåle med henholdsvis 1)mel med salt og peber i 2) æg og 3) rasp
  • Tril kuglerne i mel, æg og så raspen
  • Friter kuglerne i olien i ca 5 min til de er gyldne (rør lidt undervejs , så de ikke falder til bunds)
  • Tag op og dryp af på en tallerken med køkkenrulle på
  • Lav evt en mayo til

Urtemayo

  • Kom æg, sennep, salt og eddike i et højt cylinder formet glas
  • Kør kort med stavblender
  • Tilsæt derefter 3 spsk olie og blend igen
  • Blend urterne i og hæld den sidste olie i, i en fynd stråle
  • Smag til med salt, peber og citronsaft

Servering

  • Server kuglerne på en klat mayo, og kom tænker mayo og dild på toppen

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*