Hvis du har en risotto rest, så er de her friterede kugler helt perfekte! De er super sprøde udenpå, bløde indeni og med smeltende mozzarella i midten! Serveres med en god mayonnaise (købe eller egen).
De er ideel som appetizers, forret eller til tapas.
Friterede risottokugler med urtemayo
En herlig snack, hvor du kan få brugt en rest risotto
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 12 stk
Ingredienser
- 500 g kold risotto rest
- 1 dl mel
- 2 stk æg sammenpiskede
- 4 dl rasp
- 2 tsk salt
- 1 tsk peber
- 1/2 kugle frisk mozzarella
- 1 liter solsikkeolie
Urtemayo
- 1 håndfuld frisk dild
- 1 håndfuld frisk persille
- 2 stk pasteuriserede æggeblommer
- 2 dl smagsneutral olie solsikke eller vindruekerne
- 1 knivspids salt
- 1 tsk hvidvinseddike
- 1 tsk sennep
- Citronsaft
Sådan gør du
- Varm olien op i en gryde
- Skær mozzarellaen i små stykker
- Rul 12 små risottokugler med et lille stykke mozzarella i midten af hver
- Lav 3 skåle med henholdsvis 1)mel med salt og peber i 2) æg og 3) rasp
- Tril kuglerne i mel, æg og så raspen
- Friter kuglerne i olien i ca 5 min til de er gyldne (rør lidt undervejs , så de ikke falder til bunds)
- Tag op og dryp af på en tallerken med køkkenrulle på
- Lav evt en mayo til
Urtemayo
- Kom æg, sennep, salt og eddike i et højt cylinder formet glas
- Kør kort med stavblender
- Tilsæt derefter 3 spsk olie og blend igen
- Blend urterne i og hæld den sidste olie i, i en fynd stråle
- Smag til med salt, peber og citronsaft
Servering
- Server kuglerne på en klat mayo, og kom tænker mayo og dild på toppen
Pingback: Nytårsguide - alt fra snack, drink, forret, hovedret og dessert - Madmusen