Hvis du elsker en rigtig snasket brownie, så er dette den perfekte opskrift. Den er faktisk bedst 1-2 dage efter at den er bagt, så bliver den mere fast i det. Du kan vælge at servere den “som den er” eller som en dessert med en klat is og nogle bær.
Foretrækker du brownie med nødder, så kan du nemt tilføje enten valnødder eller hasselnødder.
Super nem brownie
Virkelig nem og snasket brownie, som er bedst at lave 1-2 dage før servering
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 24 personer
Ingredienser
- 230 g mørk chokolade helst 60-75 %
- 230 g smør
- 130 g hvedemel
- 150 g usødet kakaopulver
- 1/2 tsk salt
- 500 g sukker
- 2 tsk vanillesukker
- 1 tsk instant kaffe ikke opblandet
- 6 stk æg
- 50 g chokolade knapper med salt karamel til pynt på toppen – kan undlades
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader
- Smelt smørret i en gryde og lad det komme op og boble kort
- Hak chokolade groft og lig i en skål med salt, 100 g rå kakaopulver og kaffepulver
- Hæld den varme smør ned i røreskålen, vent ca. 30 sek og rør rundt indtil massen bliver blank og chokoladen er smeltet
- Stil chokolademassen til side
- Kom sukker og vanillesukker i en røreskål og tilføj nu æggene et af gangen og pisk rigtig godt
- Du skal piske i ca 8-10 min- så æggemassen bliver meget lys og luftig (det har betydning for kagens konsistens)
- Imens du fortsat pisker tilsætter du chokolademassen i en tynd stråle, lidt efter lidt
- Vend til slut mel og 50 g kakaopulver i dejen med en dejskraber forsigtigt- så du ikke får slået for meget af luften ud
- Hæld dejen i en bagepapirbeklædt form og drys evt med karamel chokoladeknapper
- Bag i ovn i ca 35 min
- Nydes gerne afkøles og kan holde i mange dage uden at blive kedelig og tør
Pingback: Nytårsguide - alt fra snack, drink, forret, hovedret og dessert - Madmusen