Flødebagt hvidkål

Flødebagt hvidkål

image_pdfimage_print

Flødebagt hvidkål er en af de retter, der beviser, at god mad ikke behøver være kompliceret. Med få ingredienser og minimal forberedelse kan du lave en cremet og mættende ovnret, som hele familien vil elske. Den bløde, sødlige hvidkål får lov at bage i fløde og muskatnød indtil den bliver gylden på toppen og smelter på tungen – perfekt som både hovedret og tilbehør.

Nem, cremet og uimodståelig ovnret

Denne opskrift på flødebagt hvidkål er ideel til dig, der leder efter nem hverdagsmad med masser af smag. Den kræver kun simple råvarer som hvidkål, piskefløde, ost og lidt krydderi, men resultatet smager langt mere luksuriøst, end indsatsen tilsiger. Det er comfort food, når det er bedst – cremet, varm og fuld af dybde.

Du kan finde masser af inspiration til opskrifter med kål. Måske du også ville kunne lide green goddess kaalsalat

Se serveringsidéer længere nede

Flødebagt hvidkål

Flødebagt hvidkål

Nem og cremet ovnret
No ratings yet
Print Pin Anmeld
Ret: aftensmad
Keyword: hvidkål, kål, kødfri, tilbehør, vegetarisk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Ovntid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hvidkål svarer til 1 lille hvidkål
  • 2 stk løg skåret i tynde halve både
  • 2 fed hivdløg hakket fint
  • 2 spsk smør
  • 40 g revet ost til toppen (kan undlades)

Sovs

  • 2,5 dl piskefløde
  • 1/2 dl vand
  • 120 g philadelphia naturel
  • 1 knidspids muskatnød revet fint

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft 
  • Skær kålen ud i tynde strimler (evt på mandolinjern)
  • Smelt smør på en pande ved middelvarme og steg kålen heri 
  • Når det er faldet sammen tilsættes løg og hvidløg. Lad stege ved middelvarme i ca. 5 min under jævnlig omrøring
  • Imens det steger på panden blandes ingredienserne til sovs sammen i en skål 
  • Fordel kålen i et ildfast fad, hæld sovs over og drys med ost
  • Bages i ovnen i ca. 20 min. 

Flødebagt hvidkål kan spises som vegetarisk ret eller spises som tilbehør

Flødebagt hvidkål passer perfekt til efterår og vinter, hvor man har lyst til noget fyldigt og hyggeligt. Retten fungerer både som vegetarisk hovedret eller som lækkert tilbehør til kødretter som frikadeller, kylling eller skinke. Du kan også nemt tilføje bacon eller porre.

Hvis du er på udkig efter en budgetvenlig ret, der samtidig er sund, mættende og utrolig nem at lave, så er denne opskrift på flødebagt hvidkål helt perfekt. Den kræver ingen avancerede teknikker – kun en ovn, en form og lidt tålmodighed, mens duften breder sig i køkkenet.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskrift




*