Orzo med kødboller og champignon er blevet et stort hit herhjemme. Det er nemlig hurtigt at lave og fungerer godt både som en hverdagsret, men også til gæstemad.
Smagfuld orzo med kødboller og champignon
Jeg bruger hakket kyllingekød, da man nemt kan tilføje masser af smag fra bl.a. bacon, parmesan og timian. Du kan også vælge at bruge svinekød, hvis du er mere til det.
Orzo er en pasta som ligner ris i form. Den kan købes i større supermarkeder og kan også gå under navnet: risoni eller puntalette.
Jeg har flere andre opskrifter med orzo blandt andet denne frisk version Orzo med kylling og citron, som er en skøn hverdagsret til forårs-eller sommerret.
Cremet orzo med smagfulde kyllingekødboller
En virkelig lækker pastaret
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 4 personer
Ingredienser
Kødboller
- 450 g hakket kylling
- 1/2 tsk salt
- friskkværnet peber
- 2 tsk tørret timian
- 3 skiver bacon
- 40 g friskrevet parmesan
- 1 stk æg
- 3 spsk rasp
Øvrige
- 3 dl orzo
- 7,5 dl hønsebouillon
- 1 stk løg hakket fint
- 2 fed hvidløg hakket fint
- 150 g brune champignoner skåret i skiver
- 1 stk squash skåret i tern
- 100 g naturel flødeost
- evt. timian til servering
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne til kødboller i en skål og rør det hele godt sammen. Stil på køl i ca 10 min (så er kødbollerne nemmere at forme)
- Form kødbollerne i hånden og med en teske
- Steg kødbollerne på en varm pande med olie til gennemstegt og tag fra på en tallerken
- I olie svitses løg et par min. Tilsæt nu champignon, hvidløg og squash og svits et par min igen
- Tilsæt nu orzo og bouillon. Lad simre under lå i ca. 10 min (til orzoen er færdig)
- Vend philadelphia i og kom de stegte kødboller der
- Smag til med salt og peber og drys evt. timian på
Seneste kommentarer