De her knækbrød med avokado er helt perfekt til madpakken eller som eftermiddagssnack. De er fyldt med sunde fedtstoffer fra avokado og frø/kerner. De indeholder også fibre og mætter derfor godt.
De er mega nemme at lave. Det hele skal blot vendes kort sammen i en skål, spredes ud på en bageplade og så en tur i ovnen.
Holdbarhed ca. 1 uge.
Ingredienser
- 1 stk avokado most godt (eller blendet)
- 150 g hvedemel
- 120 g græskarkerner
- 60 g solsikkekerner
- 60 g sesamfrø
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk citronsaft
- 1/2 tsk hvidløgspulver
- 1/2 tsk salt
- 2 spsk raps- eller solsikkeolie
- 1-2 spsk vand
- evt. 1 tsk timian
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 160 grader varmluft
- Alle ingredienser pånær vand kommes i en skål og blandes rundt. Virker dejen tør så tilsæt 1-2 spsk vand til dejen er sammenhængende
- Kom dejen på en bageplade med bagepapir. Kom et stykke bagepapir ovenpå også og rul nu dejen flad med en kagerulle – til dejen er rullet helt flad på hele pladen
- Skær ud med en kniv i den størrelse du ønsker knækbrødet
- Bages i ovnen i 30 min
- Afkøl og knæk forsigtigt fra hinanden. Opbevar i lukket beholder/pose.
Seneste kommentarer