Denne her trifli ser smuk ud med sine mange lag, men tag ikke fejl (den er super nem at lave). Jeg havde min dreng på knap 4 år til at hjælpe med at lave den.
Perfekt til gæster eller som en lækker weekend dessert for familien.
Du kan godt samle den nogle timer før, men kiksekrummerne er bedst på dagen (jo længere tid de står, jo større sandsynlighed for de bliver bløde. Så vil ikke anbefale at de står til dagen efter).
Nutella banan trifli
Hvis du elsker nutella, så vil du elske denne her trifli
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 4 personer
Ingredienser
Kiksekrummer
- 10 stk oreo kiks
- 2 spsk smeltet smør
Nutella creme
- 120 g neural Philadelphia smøreost
- 85 g nutella
- 125 ml piskefløde
- 1/2 tsk vanille ekstrakt
- 3 spsk flormelis
Øvrige
- 2 stk bananer
- 2 dl piskefløde
Sådan gør du
Kiksekrummer
- Tænd ovnen på 180 grader
- Kom kiksene i en frysepose, hold for åbningen og bank til smulder med en kagerulle
- Smelt smørret i en gryde
- I en skål blandes smør og kiksesmulder
- Fordel godt på en bageplade med bagepapir og bag i 7 min
- Tag ud og lad afkøle på bagepapiret på en rist
- Når det er helt afkølet, så opbevar i lufttæt beholder (dermed kan den laves i god tid)
Nutella creme
- Find en skål og kom flødeosten deri
- Pisk den kort med elpisker til den er cremet
- Tilføj nutella og pisk godt sammen
- Imens du pisker tilsættes fløden lidt af gangen
- Tilslut piskes flormelis og vanillesukker deri
- Stil på køl i min 1 time. Pisk evt igen når den skal samles, hvis du ønsker en mere fast creme
Øvrigt
- Skær bananerne i tynde skiver
- Pisk fløden til flødeskum (opbevar på køl)
Servering
- Find 4 eller 6 glas
- Kom først kiksekrummer i, så nutellacreme (evt med sprøjtepose eller ske), en klat flødeskum, bananskiver og start så forfra
- Pynt af med flødeskum på toppen, lidt banan og kiksekrummer
Nutella banan trifli
Kan man undlade at putte flødeost i opskriften og erstatte det med noget andet, da min man er meget sart hvad ost angår og påtænker at lave denne trifli til nytårsaften
Hej Lena
Osten giver en cremet konsistens. Du kan evt. bruge mascarpone i stedet (men det er jo også en ost) omend den ikke smager sådan. God fornøjelse med det.
vh Josephine