Islagkage med brownie, passionsfrugtis og kokos

image_pdfimage_print

Islagkagen består af 3 lag, men du kan sagtens nøjes med brownie og isen (hvis du vil spare lidt tid).

Nederste lag er en kraftig svampet brownie. Midten beste af en frisk passionsfrugtis og til slut en nøddemarengs med ristet kokos.

Islagkage med brownie, passionsfrugtis og kokos

En virkelig lækker og frisk islagkage
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Keyword: Brownie, is, islagkage, kokosmælk, passionsfrugt
Forb. tid: 1 time 30 minutter
Køletid: 8 timer
Samlet tid: 9 timer 30 minutter
Antal: 10 personer

Udstyr

  • 2 springforme med diameter på 20 cm 1 kan også bruges, men så skal du starte med at lave marengs, som så tages ud af formen
  • Lagkageplast kan undværes, men kanten bliver flottest sådan

Ingredienser

Brownie

  • 150 g mørk chokolade ca. 70% kakao
  • 75 g smør
  • 3 stk æg
  • 150 g sukker
  • 1 knivspids salt

Passionsfrugtis

  • 6 stk passionsfrugter
  • Saft fra 1 citron
  • 100 g sukker
  • 1 stk vanillestang
  • 4 stk past. æggeblommer
  • 4 dl piskefløde

Nøddemarengs med kokosmel

  • 1,5 stk æggehvide
  • 75 g sukker
  • 60 g mandler
  • 2 spsk kokosmel
  • Lidt smør til at smøre formen

Sådan gør du

Brownie

  • Tænd ovnen på 175 grader
  • Beklæd springformen med bagepapir
  • Hak chokoladen groft
  • Smelt smørret i en gryde ved svag/middel varme, når det er smeltet kommes chokoladen i. Rør til chokoladen er smeltet og tag af varmen
  • Pisk sukker og æg sammen i 1-2 min. I en anden skål
  • Vend chokolademassen i æggemassen med en dejskraber
  • Drys salt deri
  • Hæld dejen i formen og bag i ovnen i ca. 20 min (den skal være fast, men også blød i midten)
  • Afkøles på en rist
  • Kom lagkageplast rundt i kanten

Passionsfrugtis

  • Halver passionsfrugterne og skrab kødet ud i en gryde
  • Kom saften fra 1 citron samt 35 g sukker i gryden. Kog det hele ved svag varme indtil sukkeret er smeltet
  • Kom passionsfrugtmassen igennem en si, så kernerne sies væk. Lad siruppen afkøle
  • Pisk fløden til blødt flødeskum i en skål
  • I en anden skål piskes æggeblommer, vanillekorn og 65 g sukker lyst og luftigt
  • Vend den afkølede passionsfrugtsirup i æggemassen med en dejskraber og vend dernæst flødeskummet i ligeså stille
  • Hæld i formen ovenpå den afkølede brownie og stil i fryseren (i min. 8 timer)

Nøddemarengs med kokos

  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Pisk æggehviderne næsten stive og tilføj sukkeret lidt efter lidt. Marengs bliver blank og luftig
  • Hak mandlerne i en minihakker til de er små, men ikke så meget at det er mandelmel
  • Vend mandlerne i marengsen med en dejskraber
  • Hæld i en smurt springform med bagepapir og drys med kokosmel
  • Bages i ovnen i ca. 12-15 min
  • Tag ud og afkøl
  • Tag forsigtigt marengsen af og placer med kokos opad på islagkagen.
  • Tages ud 5 min før servering

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*