Islagkage med brownie, passionsfrugtis og kokos

image_pdfimage_print

Islagkagen består af 3 lag, men du kan sagtens nøjes med brownie og isen (hvis du vil spare lidt tid).

Nederste lag er en kraftig svampet brownie. Midten beste af en frisk passionsfrugtis og til slut en nøddemarengs med ristet kokos.

Ingredienser (10 personer)

Brownie

  • 150 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • 75 g smør
  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 1 knivspids salt

Passionsfrugtis

  • 6 passionsfrugter
  • Saft fra 1 citron
  • 100 g sukker
  • 1 vanillestang
  • 4 past. æggeblommer
  • 4 dl piskefløde

Nøddemarengs med kokosmel

  • 1,5 æggehvide
  • 75 g sukker
  • 60 g mandler
  • 2 spsk kokosmel
  • Lidt smør til at smøre formen

Øvrigt

  • 2 springforme med diameter på 20 cm (1 kan også bruges, men så skal du starte med at lave marengs, som så tages ud af formen)
  • Lagakageplast (kan undværes, men kanten bliver flottest sådan)

Fremgangsmåde

Brownie

  • Tænd ovnen på 175 grader
  • Beklæd springformen med bagepapir
  • Hak chokoladen groft
  • Smelt smørret i en gryde ved svag/middel varme, når det er smeltet kommes chokoladen i. Rør til chokoladen er smeltet og tag af varmen
  • Pisk sukker og æg sammen i 1-2 min. I en anden skål
  • Vend chokolademassen i æggemassen med en dejskraber
  • Drys salt deri
  • Hæld dejen i formen og bag i ovnen i ca. 20 min (den skal være fast, men også blød i midten)
  • Afkøles på en rist
  • Kom lagkageplast rundt i kanten

Passionsfrugtis

  • Halver passionsfrugterne og skrab kødet ud i en gryde
  • Kom saften fra 1 citron samt 35 g sukker i gryden. Kog det hele ved svag varme indtil sukkeret er smeltet
  • Kom passionsfrugtmassen igennem en si, så kernerne sies væk. Lad siruppen afkøle
  • Pisk fløden til blødt flødeskum i en skål
  • I en anden skål piskes æggeblommer, vanillekorn og 65 g sukker lyst og luftigt
  • Vend den afkølede passionsfrugtsirup i æggemassen med en dejskraber og vend dernæst flødeskummet i ligeså stille
  • Hæld i formen ovenpå den afkølede brownie og stil i fryseren (i min. 8 timer)

Nøddemarengs med kokos

  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Pisk æggehviderne næsten stive og tilføj sukkeret lidt efter lidt. Marengs bliver blank og luftig
  • Hak mandlerne i en minihakker til de er små, men ikke så meget at det er mandelmel
  • Vend mandlerne i marengsen med en dejskraber
  • Hæld i en smurt springform med bagepapir og drys med kokosmel
  • Bages i ovnen i ca. 12-15 min
  • Tag ud og afkøl
  • Tag forsigtigt marengsen af og placer med kokos opad på islagkagen.

Tages ud 5 min før servering

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*