Daimislagkage

image_pdfimage_print

Denne her islagkage, er sådan en opskrift som har været kendt i min familie. Det er en af de opskrifter, jeg altid kan ty til. For alle der smager den, er vild med den- og så er den nem at lave. Skal laves dagen før og kan laves længere tid endda.
Har du mod på en udvidet version, har jeg også lavet denne med rabarberis på toppen https://madmusen.dk/2017/06/08/daimislagkage-med-rabarberis-og-baer/

Ingredienser (8 personer)

Nøddebund

  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 150 g sukker
  • 150 g mandler

Daimis

  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 dl sukker
  • 3 dl piskefløde
  • 3 pakker dobbeltdaim

Øvrigt

  • Evt. bær til servering

Fremgangsmåde

Nøddebund

  • Tænd ovnen på 175 grader
  • Pisk æggehvider og sukker hvidt og luftigt (som en marengs)
  • Derefter hakkes mandlerne fint (jeg bruger en minihakker) og vendes forsigtigt i marengsen med en dejskraber
  • Find en springform på omkring 18-20 cm. Kom bagepapir i bunden og hæld nøddeblandingen i
  • Bag nøddebunden i 35 min. midterst i ovnen
  • Stil derefter til afkøling

Daimis

  • Æggeblommer og sukker piskes sammen, til det er lys gul i farven
  • Pisk fløden til flødeskum i en anden skål
  • Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen med en dejskraber
  • Hæk daim i mindre stykker og bland i ismassen
  • Hæld ismassen over nøddebunden, når bunden er helt afkølet
  • Tildæk formen og stil islagkagen i fryseren
  • Server evt. med friske bær

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*