Daimislagkage

image_pdfimage_print

Denne her islagkage, er sådan en opskrift som har været kendt i min familie. Det er en af de opskrifter, jeg altid kan ty til. For alle der smager den, er vild med den- og så er den nem at lave. Skal laves dagen før og kan laves længere tid endda.
Har du mod på en udvidet version, har jeg også lavet denne med rabarberis på toppen https://madmusen.dk/2017/06/08/daimislagkage-med-rabarberis-og-baer/

annonce I samarbejde med nemlig.com kan du nu tilføje ingredienserne til denne opskrift direkte i kurven hos dem. Salt, peber og fedtstof til stegning er de eneste ting, der ikke bliver lagt over (da det betragtes som basislager).  

De øvrige ingredienser kan du nu super nemt få bragt lige til hoveddøren. Du kan nemt slette de råvarer fra indkøbskurven, som du evt. allerede har derhjemme.

Læg alle varer i kurv på Nemlig

Daimislagkage

Det her er en dessert, som vi ofte har fået i min familie. En dejlig nem islagkage med blot 7 ingredienser
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Keyword: daim, is, islagkage, lagkage
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Frysetid: 4 timer
Samlet tid: 5 timer
Antal: 8 personer

Ingredienser

Nøddebund

  • 3 stk pasteuriserede æggehvider
  • 150 g sukker
  • 150 g mandler

Daimis

  • 3 stk pasteuriserede æggeblommer
  • 1 dl sukker
  • 3 dl piskefløde
  • 3 pakker dobbeltdaim

Øvrigt

  • Evt. bær til servering

Sådan gør du

Nøddebund

  • Tænd ovnen på 175 grader
  • Pisk æggehvider og sukker hvidt og luftigt (som en marengs)
  • Derefter hakkes mandlerne fint (jeg bruger en minihakker) og vendes forsigtigt i marengsen med en dejskraber
  • Find en springform på omkring 18-20 cm. Kom bagepapir i bunden og hæld nøddeblandingen i
  • Bag nøddebunden i 35 min. midterst i ovnen
  • Stil derefter til afkøling

Daimis

  • Æggeblommer og sukker piskes sammen, til det er lys gul i farven
  • Pisk fløden til flødeskum i en anden skål
  • Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen med en dejskraber
  • Hæk daim i mindre stykker og bland i ismassen
  • Hæld ismassen over nøddebunden, når bunden er helt afkølet
  • Tildæk formen og stil islagkagen i fryseren i min. 4 timer og gerne natten over
  • Server evt. med friske bær

One Comment

  1. Pingback: Nytårsguide - alt fra snack, drink, forret, hovedret og dessert - Madmusen

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*