Hvis du (ligesom de fleste andre) elsker chokolademousse- så må du love mig at lave den her udgave! Personligt synes jeg til tider, at chokolademousse alene bliver lidt for intenst og der balancere skovbærmoussen det hele perfekt med dens syre og friskhed.
Skovbær- og chokolademousse i glas
En skøn desssert i glas, som kan laves i god tid
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 6 personer
Ingredienser
- Friske hindbær til pynt
- evt lidt friske mynteblade hakkede pistacienødder eller lidt knust kiks til drys
Skovbærmousse
- 225 g frosne skovbær alternativt kun hindbær
- 80 g sukker
- 1 stk øko citron, skallen
- 1 tsk vanilleessens eller 1 vaniljestang
- 1,5 blad husblas
- 2 dl piskefløde
Chokolademousse
- 50 g mørk chokolade 70%
- 50 g lys chokolade min 35%
- 4 stk pasteuriserede æggeblommer
- 35 g sukker
- 2,5 dl piskefløde
Sådan gør du
Skovbærmousse
- Kom skovbær, sukker, citron og vanille op i en lille gryde og kog det op. Når det koger skrues ned på svagvarme og lad det simre i ca 5 min.
- Imens kommer du husblasen i en skål med koldt vand, så de er godt dækket af vand (skal stå i vandet i ca 10 min)
- Hæld skovbærmasen i en sigte over en skål og si saften fra. Du skal nemlig kun bruge saften.
- Vrid husblasen fri af vand og kom den ned i skålen med den varme skovbærsaften – obs saften skal varm, så husblasen smelter.
- Rør husblasen godt ud i saften og lad det køle af til det saften er håndvarm/lun.
- Pisk imens fløden til skum og vend det forsigtigt i saften med en dejskraber af 2-3 omgange.
- Hæld i glas (som stilles på skrå i eks muffinform- hvis du vil have samme look som på billedet). Du kan bruge en sprøjtepose eller en frysepose med et lille hul i, hvis du vil undgå at der kommer mousse op af kanten.
- Stil i fryseren i 45-60 min.
Chokolademousse
- Smelt chokoladen forsigtig over vandbad
- Pisk imens æggeblommer og sukker helt luftigt og hvidt
- Når chokoladen er smeltet hældes den forsigtigt ned i æggemassen imens du røre rundt og blander det sammen
- Pisk fløden til skum og vend det forsigtigt i med en dejskraber af 2-3 omgange.
- Tag glassene med skovbærmousse ud af fryseren og hæld chokolade moussen i.
- Placer nu almindeligt stående i køleskabet i min. 3-4 timer. Kan sagtens laves dagen før.
- Pynt evt med friske bær eller lign.
Pingback: Nytårsguide - alt fra snack, drink, forret, hovedret og dessert - Madmusen
Pingback: Nem tapas - som kan tages med på tur - Madmusen
Skovbær- og chokolademousse i glas.
Jeg har lavet den adskillige gange. Den er utrolig god.
Tak for den skønne tilbagemelding, dejligt at høre at du er glad for opskriften 🙃
Ville man kunne labe en vitronmusde også så der var 3 slags i samme glas, eller ville det ikke være en god smag sammen med de to andre???
Mente selvfølgelig en citron musse
Hej Rina
Det lyder lækkert og det kunne sagtens passe godt sammen✨
God fornøjelse med det,
Vh Josephine