Butter chicken med kødboller er et twist på en klassisk indisk butter chicken, som ofte er med kylling i tern. Denne opskrift giver dig alt, hvad du elsker ved klassisk butter chicken. Den rige, cremede tomatsauce, de aromatiske krydderier og den karakteristiske smørbløde smag . I stedet for kyllingestykker, så bruger jeg saftige kødboller, der gør retten mere familievenlig.
Butter chicken med kødboller – cremet, krydret og uimodståelig
Butter chicken, også kendt som Murgh Makhani, stammer fra Nordindien. I denne version får retten et nyt liv: kødboller af hakket kylling eller oksekød, der suger den lækre sauce til sig og giver en intens smag i hver bid. Perfekt til både hverdag og weekend, og lige så god dagen efter!
Retten serveres bedst med ris, naanbrød og hjemmelavet raita

Butter chicken med kødboller
Ingredienser
- 1 stk løg hakket fint
- 3 fed hvidløg hakket fint
- 1 tsk frisk ingefær skrællet og hakket fint
- olie
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk paprika
- 1 tsk garam masala
- 1 tsk gurkemeje
- salt og peber
- 400 g passata
- 1 dl vand
- 1 tsk sukker
- 2 dl piskefløde
- 4 dl basmatiris skyllet
- Smør til stegning
Kødboller
- 500 g hakket kyllingekød
- 1 tsk løgpulver alternativt 1/2 frisk løg revet fint
- 2 spsk friskrevet parmesan
- 1 stk æg
- 1/2 dl pankorasp
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til kødboller sammen og stil på køl
- Kom 6 dl vand i en gryde, kom 2 tsk salt og lad koge
- Når vandet noget tilsættes ris, kom låg på og skru ned på lav varme. Rør rundt 1-2 gange undervejs
- Kom olie i en pande og steg løg ved middelvarme i 5 min.
- Tilsæt nu ingefær, hvidløg og krydderier. Steg et par min.
- Hæld passata, vand og sukker deri. Lad simre i 10-15 min
- Imens sovsen simre formes kødbollerne og steges ved middelvarme på en pande med smør til de er gennemstegte
- Hæld sovsen fra panden i en blender og blend godt sammen. Kom herefter tilbage i panden.
- Tilsæt fløde i sovsen og smag til med salt og peber
- Kom kødboller ned i sovsen
- Server med de kogte ris til




Seneste kommentarer