butter chicken med kødboller - nem opskrift

Butter chicken med kødboller

image_pdfimage_print

Butter chicken med kødboller er et twist på en klassisk indisk butter chicken, som ofte er med kylling i tern. Denne opskrift giver dig alt, hvad du elsker ved klassisk butter chicken. Den rige, cremede tomatsauce, de aromatiske krydderier og den karakteristiske smørbløde smag . I stedet for kyllingestykker, så bruger jeg saftige kødboller, der gør retten mere familievenlig.

Butter chicken med kødboller – cremet, krydret og uimodståelig

Butter chicken, også kendt som Murgh Makhani, stammer fra Nordindien. I denne version får retten et nyt liv: kødboller af hakket kylling eller oksekød, der suger den lækre sauce til sig og giver en intens smag i hver bid. Perfekt til både hverdag og weekend, og lige så god dagen efter!

Retten serveres bedst med ris, naanbrød og hjemmelavet raita

butter chicken med kødboller - nem opskrift

Butter chicken med kødboller

En ny version af en indisk klassiker
No ratings yet
Print Pin Anmeld
Ret: aftensmad
Køkken: Indisk
Keyword: butter chicken, indisk, kødboller, ris
Forb. tid: 30 minutter
Køletid: 10 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stk løg hakket fint
  • 3 fed hvidløg hakket fint
  • 1 tsk frisk ingefær skrællet og hakket fint
  • olie
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkemeje
  • salt og peber
  • 400 g passata
  • 1 dl vand
  • 1 tsk sukker
  • 2 dl piskefløde
  • 4 dl basmatiris skyllet
  • Smør til stegning

Kødboller

  • 500 g hakket kyllingekød
  • 1 tsk løgpulver alternativt 1/2 frisk løg revet fint
  • 2 spsk friskrevet parmesan
  • 1 stk æg
  • 1/2 dl pankorasp
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Bland ingredienserne til kødboller sammen og stil på køl
  • Kom 6 dl vand i en gryde, kom 2 tsk salt og lad koge
  • Når vandet noget tilsættes ris, kom låg på og skru ned på lav varme. Rør rundt 1-2 gange undervejs
  • Kom olie i en pande og steg løg ved middelvarme i 5 min. 
  • Tilsæt nu ingefær, hvidløg og krydderier. Steg et par min.
  • Hæld passata, vand og sukker deri. Lad simre i 10-15 min
  • Imens sovsen simre formes kødbollerne og steges ved middelvarme på en pande med smør til de er gennemstegte
  • Hæld sovsen fra panden i en blender og blend godt sammen. Kom herefter tilbage i panden.
  • Tilsæt fløde i sovsen og smag til med salt og peber
  • Kom kødboller ned i sovsen
  • Server med de kogte ris til
butter chicken med kødboller
butter chicken med kødboller - nem opskrift

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskrift




*