Fragilite med kaffe/nougat creme

image_pdfimage_print

Denne her dessert, ser ikke ud af meget. Jeg servede den til en fødselsdag, og både store og små var vilde med den!
Smagen er intens. Kagen er sprød med nøddemarengs og med en lækker kaffe smørcreme med nougat.
Kan evt serveres med lidt friske bær.

Man kunne tilføre smørcremen mere smag med eks lidt revet appelsinskal.

Ingredienser (10 personer)

Marengsbunde

  • 120 g hasselnødder
  • 35 g hasselnøddeflager
  • 2,5 bæger past æggehvider – svarende til 120 g
  • 1 knivspids salt
  • 200 g sukker

Kaffe smørcreme

  • 120 g flormelis
  • 100 g blødt smør
  • 100 g blød nougat
  • 6 spsk afkølet mørk kaffe
  • 4 past. æggeblommer

Andet

  • Lidt flormelis til at drysse på
  • Evt. lidt bær

Fremgangsmåde

Marengsbunde

  • Tænd ovnen på 175 grader
  • Hak hasselnødderne i en minihakker til groft hasselnøddemel
  • Kom æggehvider og salt i en skål og pisk det luftigt.
  • Tilføj sukkeret lidt af gangen og pisk til marengsen er stiv
  • Vend forsigtigt de hasselnødde”melet” i
  • Find 2 bageplader beklædt med bagepapir
  • Tegn firkant på 20×30 cm på hvert papir og smør marengsen ud
  • Drys den ene plade med hasselnødeflagerne
  • Bages midterst i ovnen i ca 15 min, til den er gylden
  • Tag ud og afkøl
  • Lav nu cremen

Kaffe smørcreme

  • Find en skål og kom nougat, smør og flormelis deri.
  • Pisk det luftigt
  • Tilføj æggeblommerne en af gangen
  • Kom til slut kaffe deri og pisk igen i 1-2 min

Saml kagen

  • Halver begge marengsbunde (vær forsigtig, den knækker nemt!) Jeg skar forsigtigt med en brødkniv
  • Smør et lag med smørcremen (skal række til 3) og lig et nyt lag marengs på
  • Afslut med en marengsbund med hasselnøddeflager
  • Stil i fryserne i min 1 time. Tages ud kort før servering.
  • Drys evt med lidt flormelis ved servering

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*