Lagkage med chokobunde og to slags mousse

image_pdfimage_print

Den her lagkage er en der imponerer med sine 4 lag. Den tager også lidt tid i køkkenet, så sæt 1,5-2 timer af, så du kan hygge dig med det.

Chokoladebundene og moussen komplementeres super godt af den syrlige hindbærmousse. Pynt med skønne bær. Kom sol, kom sommer, kom lagkage!🍰

Den skal stå på køl i min 3 timer- så er bedst at lave dagen før.

Ingredienser (8 personer)

Kiksebund

  • 250 g digestive kiks
  • 2 spsk brun farin
  • 1/2 spsk sukker
  • 1 knivspids salt
  • 2,5 spsk rå kakaopulver
  • 100 g smør

Chokolademousse

  • 200 g mælkechokolade
  • 2 blade husblas
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 3 dl piskefløde
  • 1 knivspids salt

Chokokage bund

  • 1 æg
  • 50 g sukker
  • 50 g hvedemel
  • 1 spsk rå kakaopulver
  • 1 tsk bagepulver

Hindbærmousse

  • 300 g frosne hindbær
  • 120 g sukker
  • 1 vaniliestang
  • Lidt citronsaft
  • 2 dl piskefløde
  • 130 g græsk yoghurt
  • 3 blade husblas

Øvrigt

  • Friske bær jeg brugte ca. 100 g af henholdvis jordbær, brombær og hindbær
  • evt. et par stykker Ferrero Roche chokolade
  • Lagkageplast
  • 2 springforme med diameter på 20 cm (har du kun 1, så skal du blot starte med choko bunden og tage den ud og køle af og så fortsætte med kiksebunden)

Fremgangsmåde

Kiksebund

  • Tag springformen frem og beklæd bunden med bagepapir. Kom lagkageplast op ad siderne
  • Smelt smør i en gryde ved lav varme
  • Kom imens kiksene i en blender/minihakker og kør til de er krummer
  • Bland kiksekrummerne med brun farin, rå kakaopulver, salt og sukker
  • Tilsæt smør og rør sammen
  • Fordel kiksen i bunden af springformen og stil på køl

Chokolademousse

  • Find en skål, fyld med koldt vand og lig husblasen i blød i ca. 10 min.
  • Hak derefter chokoladen og smelt den over vandbad i en glas/metal skål. Rør æggeblommerne i og tag af varmen
  • Varm 1 dl piskefløde op til kogepunktet og tag af varmen
  • Vrid vandet ud af husblasen og smelt den i fløden, til den er helt opløst
  • Tilsæt salt i fløden
  • Rør fløde/husblas blandingen ned i chokoladen lidt af gangen og rør sammen med en dejskraber indtil dejen bliver sammenhængende og blank
  • Pisk den sidste fløde til skum og vend i den afkølede chokolademasse
  • Fordel chokomoussen ovenpå kiksebunden og stil på køl igen

Chokokage bund

  • Tænd ovnen på 240 grader
  • Pisk æg og sukker luftigt og lyst med en røremaskine eller elpisker
  • Bland de øvrige ingredienser i en anden skål og vend derefter i og bland forsigtigt med en dejskraber (så luften i ægget bevares)
  • Kom i den anden beklædte springform og bag midterst i ovnen i 5 min
  • Tag ud og afkøl
  • Når den er afkølet så tages den forsigtigt af bagepapiret og ligges ovenpå chokomoussen i springformen , som endnu engang stilles på køl

Hindbærmousse

  • Find en skål, fyld med koldt vand og lig husblasen i blød i ca. 10 min.
  • Skrab kornene ud af vaniliestangen og om både korn og stang op i en gryde sammen med hindbær og sukker
  • Kog op og lad småsimre i 5 min
  • Tag vaniliestangen op, og ble d hindbærmassen med en stavblender
  • Si saften fra i en skål, så kernerne kan kasseres (det kan godt tage lidt tid)
  • Hæld den siede saft ned i en ren gryde, smag til med citronsaft og varm den op igen og tag fra varmen
  • Vrid husblasen fri for vand og smelt i den varme hindbærmasse
  • Lad det afkøle i 10 min
  • Pisk fløden til skum og vend græsk yoghurt deri
  • Vend forsigtigt piskefløden med den afkølede hindbærmasse med en dejskraber
  • Hæld ovenpå chokokage bunden i springformen og stil på køl
  • Skal stå på køl i min 4 timer

Servering

  • Fjern springform og lagkageplast
  • Pynt med bær og evt chokolade
  • Placer på dit yndlings kagefad/tallerken p

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*