Lakridskiksebund med mørk og hvid chokolademousse samt passionsfrugtgele

image_pdfimage_print

Den her dessert kan laves timer/dagen før du skal have gæster. Den kombinere dejlig syre og sødme med knas i bunden. Jeg lavede den til min fødselsdag og det var et kæmpe hit.

 

Lakridskiksebund med mørk og hvid chokolademousse samt passionsfrugtgelé

Skøn dessert i glas, som kan laves i god tid
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Keyword: chokolade, dessert i glas, kiks, mousse, passionsfrugt
Forb. tid: 40 minutter
Køletid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 40 minutter
Antal: 8 stk

Ingredienser

  • 1 stk øko lime
  • 75 g mørk chokolade
  • 75 g hvid chokolade
  • 3 spsk sukker
  • 3 stk past. æggehvider
  • 3,5 dl piskefløde
  • 8 stk passionsfrugter
  • 15 g sukker
  • 1 blad husblas
  • 120 g havrekiks
  • 50 g smør smeltet
  • 1,5 tsk grov lakridspulver

Sådan gør du

Kiksebund

  • Blend kiksene til smuldr i en minihakker. Bland det med det smeltede smør og lakrids. Mas kikseblandingen ned i bunden af glassene i et jævnt lag

Hvid og mørk chokolademousse

  • Pisk 3 spsk. sukker og æggehvider til marengs i en skål
  • Pisk fløden til flødeskum
  • Nu skal du lave den hvide chokolademousse. Tag en skål og kom grov hakket hvid chokolade deri og smelt over vandbad. Bland 1,5 dl marengs med den smeltede chokolade. Vend til slut 1,5 dl flødeskum i med en dejskraber og smag til med revet limeskal. Fordel i glassene. Stil på køl.
  • Nu skal du lave den mørke chokolademousse. Tag en skål og kom grov hakket mørk chokolade deri og smelt over vandbad. Bland den smeltede chokolade med det sidste marengs. Vend til slut den resterende flødeskum i med dejsskraber. Kom i glassene ovenpå den hvide chokomousse og stil på køl.

Passionsfrugtgele

  • Udblød husblas i koldt vand i 10 min
  • Tag frugten ud af passionsfrugterne og si frugten med en si og saml saften i en skål.
  • Kom saften fra 1 lime ned i passionsfrugtsaften der er siet fra.
  • Kom saften i en gryde med 15 g sukker og kog indtil sukkeret er opløst.
  • Vrid husblasset fri for overskydende vand. Udblød i den opvarmede saft. Når massen er afkølet hældes passionsfrugtmassen over i glassene
  • Stil på køl i min. et par timer før servering, så geleen stivner.
mousse i gals

One Comment

  1. Pingback: Nytårsguide - alt fra snack, drink, forret, hovedret og dessert - Madmusen

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*