Spaghetti med salsiccia, tigerrejer og tomat

image_pdfimage_print

Jeg har længe gerne, ville lave denne her ret. Den er super simpel med lækre råvarer. Alligevel er den proppet med smag, og smagen er VIRKELIG god.

Det er helt sikkert en ny familiefavorit.

Det er ikke alle steder du kan få salsiccia (italiensk rå pølse). Jeg køber det i SuperBrugsen og har også set det i Netto til tider. Kan du ikke opstøve salsiccia, så kan du erstatte med stykker af en god chorizo.

Ingredienser (4 Pers)

  • 400 g spaghetti (alm eller fuldkorn)
  • 300 g salsiccia (italiensk pølse, læs mere ovenover)
  • 200 g tigerrejer (jeg bruger optøede frosne forkogte)
  • 20 cherrytomater, halveret
  • 3 fed hvidløg, hk fint
  • 2 skalotteløg, hk fint
  • 3 tsk tomatpuré
  • Frisk rosmarin
  • 1/2-1 dl kogevand fra pastaen
  • Salt og peber
  • Citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • evt chili og friskrevet parmesan

Fremgangsmåde

  • Sæt letsaltet vand over til spaghetti og kog den al dente (efter pakkens anvisning) – OBS gem 1 dl kogevand
  • Skær salsiccia ud i små tern/stykker
  • I en anden gryde svitses salsiccia i nogle minutter
  • Tilsæt løg, hvidløg og frisk rosmarin og svits 1 minuts tid
  • Kom tomater i og lad småsimre i ca 10 min. Mos gerne tomaterne lidt, når de begynder at blive bløde
  • Tilsæt tomatpuré og smag til med salt, peber og citronsaft
  • Tilsæt de rejerne og lad simre 1 min
  • Vend pastaen og 0,5-1 dl kogevand med tomatsovse blandingen
  • Server gerne med frisk rosmarin, evt. chiliflager og friskrevet parmesan

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*