Tærte med kylling, bacon og rosenkål

image_pdfimage_print

Havde faktisk ikke regnet med at denne tærte ville hitte hos mine drenge på 4 år- men de var vilde med den (minus rosenkål).

Hvis du ikke bryder dig om rosenkål, så kan du bruge broccoli/blomkål.
Bunden kan laves som alm eller fuldkorn.

Vi fik en frisk salat med appelsiner i sammen med.

Ingredienser (4 Pers)

  • Smør/olie til stegning
  • 8 rosenkål, rengjort og halveret
  • 1 pk bacon i skiver
  • 400 g hk kyllingekød
  • 1 tsk paprika
  • 1 rulle tærtedej
  • 1 løg, hk fint
  • 4 æg
  • 2 dl creme fraiche 18%
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • ca. 70 g revet ost (mozzarella, cheddar eller lign)

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader varmeluft
  • Fordel tærtedejen i en smurt form og prik huller i med en gaffel. Forbag i ovnen 10-12 min og tag ud
  • Imens forberedes fyldet.
  • Kom lidt smør/olie i en pande og steg kyllinge deri. Tag op på en tallerken
  • Steg nu bacon, rosenkål, løg og paprika indtil baconen er stegt og tag af varmen
  • I en skål piskes æg, creme fraiche, salt og peber sammen
  • Fordel kyllingen i bunden af den fornægte tærte, hæld æggemassen på og til slut blandingen med rosenkål/bacon fra panden
  • Drys med ost
  • Bages i ovnen ved 180 grader i 20-25 min til osten og kanterne er gyldne
  • Server evt med en frisk salat

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*