One pot suppe med kylling og ris

image_pdfimage_print

Her får i en lækker og fyldig suppe med ris og kylling i. Den er super nem at lave og et hit hos store og små. Serveres gerne med lidt sprødstegt bacon og frisk persille/basilikum. Kan laves på ca 20 min.

Hvis du gerne vil have en tyk suppe, så kan du evt komme noget jævner i. Ønsker du mere smag, så kom evt chiliflager eller en smule karry i. Bruger su karry, så kom det i samtidig med løgene.

Du kan sagtens undlade mascarpone og evt tilføje en smule mere fløde. Konsistensen vil være lidt mere tynd, men det kan du evt klare med lidt jævner.

Ingredienser (4 Pers)

  • 1-2 spsk olie
  • 2 gulerødder, skrællet og hk i tern
  • 1 bladselleri, hk fint (kan undlades eller byttes med lidt knoldselleri)
  • 1 løg, hk fint
  • 1 tsk oregano
  • 1,6 liter vand
  • 3 terning hønsebouillon
  • 1 dl piskefløde
  • 1,5 dl ris (du kan bruge brune/vilde ris får mere fibre)
  • 2 spsk frisk citronsaft
  • Salt og peber
  • 300-400 g kyllingebryst/inderfilet , skåret i tynde skriver/strimler/tern
  • 80 g mascarpone (eller Philadelphia)
  • Til servering evt lidt sprødstegt bacon, flute og frisk persille/basilikum

Fremgangsmåde

  • Kom olie i en gryde og steg løg, gulerødder og bladsellleri ved middelvarme i ca 5 min
  • Tilføj oregano, bouillon terninger og vand og lad det koge op
  • Kom ris og kylling i det kogende vand og skru ned til middelvarme igen
  • Lad småsimre i ca 10 -15 min til risene er møre
  • Kom fløde, mascarpone og citronsaft i og røre kort sammen
  • Smages salt og peber
  • Server evt med bacon, krydderurt og flute

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*