Cremet svampesuppe med gnocchi, bacon og timian

image_pdfimage_print

En skøn vinterret med brune champignon, som er i sæson. Den indeholder generelt mange grøntsager, som bliver blendet- så den kan spises af alle.

Hvis man undlader bacon, er det faktisk en One pot ret, hvor alt tilberedes i en gryde.

Jeg er vild med gnocchi, men du kan også komme kartoffelstykker eller pasta i. Skal du have en kødfri dag, så undlad blot baconen.

Jeg serverede med flute til.

Ingredienser (4 Pers)

  • 4 skiver bacon, sprødstegt og klippet/brækket i små stykker
  • Frisk timian
  • 2 spsk olivenolie til stegning
  • 2 løg, hk groft
  • 3 gulerødder, skrællet og hakket i grove tern
  • 2 bladselleri, hk groft
  • 600 g brune champignon (eller en blanding af svampe), renset og halveret
  • 3 fed hvidløg, hk groft
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk tørret basilkum
  • Salt
  • 2 tsk peber
  • 3 grøntsagsbouillon
  • 1,4 liter vand
  • 300 g gnocchi
  • 1 dl piskefløde (kan undlades eller erstattes af madlavningsfløde, mascarpone eller lign)
  • Evt friske parmesan stykker til servering
  • evt flute

Fremgangsmåde

  • Kom olien i en gryde og svits løg og bladselleri i ca 5 min
  • Tilføj champignon, gulerødder, hvidløg, basilkum, tørret timian og peber. Lad stege i ca 3-4 min
  • Kom derefter bouillonterning og vand i. Lad simre under låg ved middelvarme i ca 12-15 min
  • Blend nu suppen med en stavblender eller i blender og hæld tilbage i gryden
  • Tilsæt fløde og gnocchi og lad koge ca 1 min
  • Tag af varmen og smag til med salt og peber
  • Pynt med bacon, frisk timian og evt parmesan og server med flute

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*