Langtidshævede boller

image_pdfimage_print

Det her er uden sammenligning de bedste boller jeg har haft bagt. Super sprøde udenpå, bløde indeni og ekstrem nemme at lave.

Supernemme langtidshævede boller

Lav dej på få minutter og server lune boller næste morgen.
4.81 fra 21 stemmer
Udskriv Pin Anmeld
Keyword: bagværk, boller, brød, langtidshævede, langtidshævet, morgenmad
Forb. tid: 10 minutter
Hævetid: 10 timer
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 10 g gær alm gær fra køl (ikke tørgær)
  • 3,5 dl koldt vand
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk salt
  • 450 g hvedemel

Sådan gør du

  • I en stor skål udblødes gæren i det kolde vand
  • Tilsæt dernæst honning og salt og rør rundt med en ske
  • Tilslut tilsættes melet og røret blot sammen til en sammenhængende masse. Dæk med film og lad stå på køl natten over (min. 10 timer)
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft og stil en bageplade med vand i nederst i ovnen
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og klat 10 stykker ud på pladen med en spiseske
  • Bag bollerne midterst i ovnen i ca. 15 min til de er gyldne og sprøde

Noter

Da dejen er langtidshævet, skal den hæve min. 10 timer (kan sagtens stå i 14-15 timer) på køl inden de bages i ovnen. 
Hvis du ikke oplever at de bliver sprøde, så kan du skrue ovnen op på 225 grader de sidste par minutter 
Klat dejen ud med en ske
Sådan ser dejen ud næste morgen

7 Comments

  1. du skal have en youtube kanal!! Vidunderlige opskrifter. Du er en fremragende kok!!

  2. Pia Hoier

    5 stars
    Virkelige gode og nemme boller – maden vil hellere have dem til morgenmad end morgenbrød fra bageren👏☺️😋
    God søndag☺️

  3. Pingback: Langtidshævede græskarstykker - Madmusen

  4. Nina Janwel

    5 stars
    Virkelig gode og nemme boller. Altså VIRKELIG nemme! Vi tilførte rosiner og det blev lækkert!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*