Koldhævede/langtidshævede boller

Langtidshævede boller

image_pdfimage_print

Det her er opskriften til dig som gerne vil bage langtidshævde/koldhævede boller, men som ikke magter en masse æltning eller dej på fingrene. Bollerne er uden sammenligning de bedste jeg nogensinde har haft bagt. Vi får dem også hver weekend, da de er ekstrem nemme at lave og kun kræver meget få ingredienser. De er super sprøde udenpå og dejlig bløde indeni.

Hvis du bruger 5 min. om aftenen og 5 min om morgenen, så kan du serverer lækre nybagte boller til morgenmad. Så hæver dejen lige så stille imens du sover – det er da nemt!

Du kan sagtens lave en grovere version og erstatte 1/3 af melet med groftmel. Derudover kan du også tilføje kerner, jeg har testet med både græskarkerner, solsikke og hørfrø – og det fungerer rigtig godt.

Koldhævede/langtidshævede boller

Supernemme langtidshævede boller

Lav dej på få minutter og server lune boller næste morgen.
4.82 fra 50 stemmer
Udskriv Pin Anmeld
Keyword: bagværk, boller, brød, langtidshævede, langtidshævet, morgenmad
Forb. tid: 10 minutter
Hævetid: 10 timer
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 10 g gær alm gær fra køl (ikke tørgær)
  • 3,5 dl koldt vand
  • 1 spsk honning eller sukker
  • 1 tsk salt
  • 450 g hvedemel

Sådan gør du

  • I en stor skål udblødes gæren i det kolde vand
  • Tilsæt dernæst honning og salt og rør rundt med en ske
  • Tilslut tilsættes melet lidt af gangen (da melmængden kan varierer pga melet) Dejen må gerne være klistret, men en sammenhængende masse. Dæk med film og lad stå på køl natten over (min. 10 timer)
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft og stil en bageplade med vand i nederst i ovnen
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og klat 10 stykker ud på pladen med en spiseske
  • Bag bollerne midterst i ovnen i ca. 15 min til de er gyldne og sprøde

Noter

Da dejen er langtidshævet, skal den hæve min. 10 timer (kan sagtens stå i 14-15 timer) på køl inden de bages i ovnen. 
Hvis du ikke oplever at de bliver sprøde, så kan du skrue ovnen op på 225 grader de sidste par minutter 
Klat dejen ud med en ske
Sådan ser dejen ud næste morgen
Kan man bruge tørgær?

Du kan sagtens bruge tørgær. Så skal du bruge 2,5 g og blande det i en skål med salt, sukker og mel. Vend tilslut vand i.

64 Comments

  1. du skal have en youtube kanal!! Vidunderlige opskrifter. Du er en fremragende kok!!

  2. Henriette

    De minder meget om nogle boller jeg har bagt, hvor jeg både blander og langtidshæver dejen i en stor frysepose.

    Når bollerne skal på pladen, klipper jeg et hjørne af posen og trykker dem ud.

  3. Pia Hoier

    5 stars
    Virkelige gode og nemme boller – maden vil hellere have dem til morgenmad end morgenbrød fra bageren👏☺️😋
    God søndag☺️

  4. Pingback: Langtidshævede græskarstykker - Madmusen

  5. Nina Janwel

    5 stars
    Virkelig gode og nemme boller. Altså VIRKELIG nemme! Vi tilførte rosiner og det blev lækkert!

  6. Stephanie

    Tak for en god opskrift 🙂
    Vi har noget dej tilovers, kan det holde sig mere end en dag eller skal jeg smide det ud?

  7. Kan man bage dem i alm. Ovn (under over varme) vi har nemlig ikke varmluft 😬 og hvor mange grader hvis det er?

  8. Line Andersen

    5 stars
    OMG! Jeg er kæmpe fan! Bager aldrig boller og brød normalt fordi, jeg aldrig synes det særligt godt, uden en rører-maskine – men disse blev helt perfekte og min søn var også vild med dem 🙏🏼❤️

  9. Hej,
    Ved du hvor mange kcal der cirka er i en bolle?

    • Madmusen

      Nej det ved jeg desværre ikke 😉

      • Hejsa. Tak for nogle lækre boller ☺️

        Jeg har lige et spørgsmål til, om du lader vandfadet stå gennem hele bagningen, eller tager det ud efter 5-8 min (det plejer jeg nemlig)☺️

        Mvh

        • Madmusen

          Hej Camilla

          Dejligt at høre at de er et hit🤩

          Nej jeg tager det ud efter ca. 5 min, så de også kan blive godt sprøde. Så præcis som du gør.

          vh JOsephine

  10. Er der en grund til at man ikke kan bruge tørgær?

  11. Er de bagte boller fryseegnede? Eller bliver de kedelige?😊

  12. 5 stars
    Meget lækre boller. Tak for opskriften. Jeg erstatter 120 g hvedemel, med fuldkornsmel, som jeg lige overhælder med kogende vand og lader stå og køle af. Mine børn er stor fan af disse. Tak🤗

  13. 5 stars
    Virkelig lækre og super nemme boller. De var et hit til fødselsdag. Min svigerinde kan ikke tåle gluten så jeg forsøgte at lave en portion på havremel og de blev sindssygt gode, super saftige.
    Tak for opskrift, det er bestemt ikke sidste gang jeg laver dem 😊

    • Fedt at du ændrede på dem, så alle kunne smage. Og tak fordi du har skrevet – det er altid skønt med feedback 🥰

  14. Lader du ovnen blive helt varm først, inden bollerne sættes i ovnen?

  15. 5 stars
    Det her er min nye go to. De er SÅ gode ❤️ Tak for opskrift ☺️

  16. 5 stars
    Super god opskrift. Smagte så godt. Har frosset resten vil bage dem igen med lidt kerner. Tak for opskrift

    • Tusind tak for dejlig feedback – altid skønt med hjemmebag i fryseren. Og du kan sagtens komme diverse kerner i. Har faktisk en opskrift herinde med græskarkerner 😉

  17. De ser virkelige gode! Har besluttet mig for at bruge opskriften til en omgang på 100 stk 😅🙈 Er der noget, jeg skal være opmærksom på ift opskriften, når den ganges så meget op? Og hvordan ved man, der er nok mel i? Jeg tænker at røre den sammen i en industrirøremaskine 🙂

    • Mange tak. De skal have godt med plads til at hæve på kæl. Mængden af mel kan variere så kom lidt i ad gangen.

      Den skal være lidt fast, men stadig blød, lidt svært at forklare.

      Pøj pøj med det ✨

  18. Ann Poulsen

    5 stars
    Av de er gode og virkelig nemme!!

  19. 5 stars
    Fantastisk og nem opskrift, som er blevet familiens favorit boller👏🏼🤩

  20. 5 stars
    Rigtig lækre boller😁

  21. Heidi Schärfe

    5 stars
    Bager aldrig boller, men disse er super gode og virkelig nemme koldhævedeboller er virkelig fan, jeg tilføjede valdnødder, solsikkekerner og ciafrø i, det blev de lækreste boller mums😋
    Tak for opskriften🙏

    • Hej Heidi

      Mange tak for det🙏 Hvor er det fedt at høre, hvor godt det gik, nu du ikke plejer at bage 🥰

      Vh Josephine

  22. Malene Christensen

    5 stars
    Nemme og super gode boller

  23. Kan det grove mel være feks rugmel eller finmalet havregryn dvs “havregrynsmel” – eller hvad har du erfaring med?

    • Hej Anna

      Ja, det kan du sagtens bruge. Dog obs på at mængden af hvedemel måske skal reduceres.

      vh Josephine

  24. Skal de røres sammen med håndkraft eller med en håndmixer? Og er det en spiseskestørrelse der skal på bagepladen eller mere? Sidst men ikke mindst, hæver de ca dobbelt i køleskabet eller mere/mindre? Skal se om jeg har en stor nok skål eller skal over i en gryde (laver større portion). Tak 🙂

    • Hej

      Jeg røre bare med håndkraft med en ske. Alm. bolle størrelse ca. 2-3 spsk.(passer med 9 stk i alt ellers fordel evt. overskydende dej). De hæver lige knap til dobbeltstørrelse vil jeg sige.

      Rigtig god fornøjelse med dem 😉

      vh Josephine

  25. 5 stars
    Velsmagende, nemt og hurtigt 😉

  26. Christine de Blanck

    Super lækre boller! Jeg putter selv 1-2 groftrevet gulerødder i, hørfrø, solsikkekerner og topper dem med sesamfrø. De er så gode! Tak for opskriften🫶

  27. Kære Madmus
    Jeg har bagt de her dejlige boller, men jeg synes ikke, de var færdige, da der var gået et kvarter.
    Jeg havde skruet højere op og givet dem lidt over 20 minutter.
    Er dine altid bagt færdige efter kun 14-15 minutter?
    På forhånd tak for svar.
    Mange hilsner fra Jonna

    • Madmusen

      Hej Jonna

      Hmm ovne kan bage forskelligt, men ja, mine er færdige deromkring. Men så skal du blot bage dem lidt længere ☺️

      Ha’ en skøn dag,
      vh Josephine

  28. Pingback: Nemt langtidshævet grydebrød - super sprødt ✨

  29. Rikke Nielsen

    Kan man lade dem hæve i flere timer end du skriver? F.eks. 16-18 timer?

4.82 from 50 votes (37 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*