Koldhævede/langtidshævede boller

Langtidshævede boller

image_pdfimage_print

Det her er opskriften til dig som gerne vil bage langtidshævde/koldhævede boller, men som ikke magter en masse æltning eller dej på fingrene. Bollerne er uden sammenligning de bedste jeg nogensinde har haft bagt. Vi får dem også hver weekend, da de er ekstrem nemme at lave og kun kræver meget få ingredienser. De er super sprøde udenpå og dejlig bløde indeni.

Hvis du bruger 5 min. om aftenen og 5 min om morgenen, så kan du serverer lækre nybagte boller til morgenmad. Så hæver dejen lige så stille imens du sover – det er da nemt!

Du kan sagtens lave en grovere version og erstatte 1/3 af melet med groftmel. Derudover kan du også tilføje kerner, jeg har testet med både græskarkerner, solsikke og hørfrø – og det fungerer rigtig godt.

Koldhævede/langtidshævede boller

Supernemme langtidshævede boller

Lav dej på få minutter og server lune boller næste morgen.
4.84 fra 25 stemmer
Udskriv Pin Anmeld
Keyword: bagværk, boller, brød, langtidshævede, langtidshævet, morgenmad
Forb. tid: 10 minutter
Hævetid: 10 timer
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 10 g gær alm gær fra køl (ikke tørgær)
  • 3,5 dl koldt vand
  • 1 spsk honning eller sukker
  • 1 tsk salt
  • 450 g hvedemel

Sådan gør du

  • I en stor skål udblødes gæren i det kolde vand
  • Tilsæt dernæst honning og salt og rør rundt med en ske
  • Tilslut tilsættes melet lidt af gangen (da melmængden kan varierer pga melet) Dejen må gerne være klistret, men en sammenhængende masse. Dæk med film og lad stå på køl natten over (min. 10 timer)
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft og stil en bageplade med vand i nederst i ovnen
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og klat 10 stykker ud på pladen med en spiseske
  • Bag bollerne midterst i ovnen i ca. 15 min til de er gyldne og sprøde

Noter

Da dejen er langtidshævet, skal den hæve min. 10 timer (kan sagtens stå i 14-15 timer) på køl inden de bages i ovnen. 
Hvis du ikke oplever at de bliver sprøde, så kan du skrue ovnen op på 225 grader de sidste par minutter 
Klat dejen ud med en ske
Sådan ser dejen ud næste morgen

17 Comments

  1. du skal have en youtube kanal!! Vidunderlige opskrifter. Du er en fremragende kok!!

  2. Henriette

    De minder meget om nogle boller jeg har bagt, hvor jeg både blander og langtidshæver dejen i en stor frysepose.

    Når bollerne skal på pladen, klipper jeg et hjørne af posen og trykker dem ud.

  3. Pia Hoier

    5 stars
    Virkelige gode og nemme boller – maden vil hellere have dem til morgenmad end morgenbrød fra bageren👏☺️😋
    God søndag☺️

  4. Pingback: Langtidshævede græskarstykker - Madmusen

  5. Nina Janwel

    5 stars
    Virkelig gode og nemme boller. Altså VIRKELIG nemme! Vi tilførte rosiner og det blev lækkert!

  6. Stephanie

    Tak for en god opskrift 🙂
    Vi har noget dej tilovers, kan det holde sig mere end en dag eller skal jeg smide det ud?

  7. Kan man bage dem i alm. Ovn (under over varme) vi har nemlig ikke varmluft 😬 og hvor mange grader hvis det er?

  8. Line Andersen

    5 stars
    OMG! Jeg er kæmpe fan! Bager aldrig boller og brød normalt fordi, jeg aldrig synes det særligt godt, uden en rører-maskine – men disse blev helt perfekte og min søn var også vild med dem 🙏🏼❤️

  9. Hej,
    Ved du hvor mange kcal der cirka er i en bolle?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*