Det her er opskriften til dig som gerne vil bage langtidshævde/koldhævede boller, men som ikke magter en masse æltning eller dej på fingrene. Bollerne er uden sammenligning de bedste jeg nogensinde har haft bagt. Vi får dem også hver weekend, da de er ekstrem nemme at lave og kun kræver meget få ingredienser. De er super sprøde udenpå og dejlig bløde indeni.
Hvis du bruger 5 min. om aftenen og 5 min om morgenen, så kan du serverer lækre nybagte boller til morgenmad. Så hæver dejen lige så stille imens du sover – det er da nemt!
Du kan sagtens lave en grovere version og erstatte 1/3 af melet med groftmel. Derudover kan du også tilføje kerner, jeg har testet med både græskarkerner, solsikke og hørfrø – og det fungerer rigtig godt.
Supernemme langtidshævede boller
Ingredienser
- 10 g gær alm gær fra køl (ikke tørgær)
- 3,5 dl koldt vand
- 1 spsk honning eller sukker
- 1 tsk salt
- 450 g hvedemel
Sådan gør du
- I en stor skål udblødes gæren i det kolde vand
- Tilsæt dernæst honning eller sukker samt salt og rør rundt med en ske
- Tilslut tilsættes melet lidt af gangen (da melmængden kan varierer pga melet) Dejen må gerne være klistret, men en sammenhængende masse. Dæk med film og lad stå på køl natten over (min. 10 timer)
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft og stil en bageplade med vand i nederst i ovnen
- Beklæd en bageplade med bagepapir og klat 10 stykker ud på pladen med en spiseske
- Bag bollerne midterst i ovnen i ca. 15 min til de er gyldne og sprøde
Noter
Du kan sagtens bruge tørgær. Så skal du bruge 2,5 g og blande det i en skål med salt, sukker og mel. Vend tilslut vand i.
du skal have en youtube kanal!! Vidunderlige opskrifter. Du er en fremragende kok!!
Tusind tak! Det var dælme sødt sagt 🙌
De minder meget om nogle boller jeg har bagt, hvor jeg både blander og langtidshæver dejen i en stor frysepose.
Når bollerne skal på pladen, klipper jeg et hjørne af posen og trykker dem ud.
Jeg kunne godt tænke mig at vide hvor mange kalorier der er i en bolle 🥰
Hej Nanna
Det har jeg ikke udregnet. Men du kan selv tage ingredienserne og udregne (der er flere sider på nettet).
vh Josephine
Virkelige gode og nemme boller – maden vil hellere have dem til morgenmad end morgenbrød fra bageren👏☺️😋
God søndag☺️
Fedt fedt fedt! Det er jeg glad for at høre 💕🙌
Pingback: Langtidshævede græskarstykker - Madmusen
Virkelig gode og nemme boller. Altså VIRKELIG nemme! Vi tilførte rosiner og det blev lækkert!
Tusind tak! Dejligt at høre, at rosiner i også fungerede godt 😊
Tak for en god opskrift 🙂
Vi har noget dej tilovers, kan det holde sig mere end en dag eller skal jeg smide det ud?
Jeg ved det faktisk ikke, så det må komme an på en prøve 🙃
Skal dejen æltes igennem dagen efter?
Og skal de slet ikke efterhæve når de er på bagepladen?
Den skal bare ‘slåes ned’ og nej ingen efterhævning 🙂
Hejsa. Rører du dem bare sammen med en ske (eller på røremaskine).
ja bare med en alm ske eller røreske 🙂
jeg vil bare lige sige jeg lavede denne i sidste weekend om fredagen og vi brugte den både lørdag og søndag og jeg synes de blev super lækre begge dage.. 🙂
Hej Mia
Mange tak fordi du har givet dig tid til at skrive. Det er altid rart med feedback og brugbart for andre at læse også.
vh Josephine
Kan man bage dem i alm. Ovn (under over varme) vi har nemlig ikke varmluft 😬 og hvor mange grader hvis det er?
Det tænker jeg sagtens du kan, ville nok lige give dem 10-15 grader lavere varme 😊
OMG! Jeg er kæmpe fan! Bager aldrig boller og brød normalt fordi, jeg aldrig synes det særligt godt, uden en rører-maskine – men disse blev helt perfekte og min søn var også vild med dem 🙏🏼❤️
Hej,
Ved du hvor mange kcal der cirka er i en bolle?
Nej det ved jeg desværre ikke 😉
Hejsa. Tak for nogle lækre boller ☺️
Jeg har lige et spørgsmål til, om du lader vandfadet stå gennem hele bagningen, eller tager det ud efter 5-8 min (det plejer jeg nemlig)☺️
Mvh
Hej Camilla
Dejligt at høre at de er et hit🤩
Nej jeg tager det ud efter ca. 5 min, så de også kan blive godt sprøde. Så præcis som du gør.
vh JOsephine
Er der en grund til at man ikke kan bruge tørgær?
Nej, tror sagtens man kan. Jeg ved dog ikke hvilke mængder det så skal være.
Er de bagte boller fryseegnede? Eller bliver de kedelige?😊
Jeg har aldrig selv frosset dem, men det tænker jeg sagtens at du kan 😃
Meget lækre boller. Tak for opskriften. Jeg erstatter 120 g hvedemel, med fuldkornsmel, som jeg lige overhælder med kogende vand og lader stå og køle af. Mine børn er stor fan af disse. Tak🤗
Tusind tak, det er dejligt at høre 🥰
Virkelig lækre og super nemme boller. De var et hit til fødselsdag. Min svigerinde kan ikke tåle gluten så jeg forsøgte at lave en portion på havremel og de blev sindssygt gode, super saftige.
Tak for opskrift, det er bestemt ikke sidste gang jeg laver dem 😊
Fedt at du ændrede på dem, så alle kunne smage. Og tak fordi du har skrevet – det er altid skønt med feedback 🥰
Lader du ovnen blive helt varm først, inden bollerne sættes i ovnen?
Ja, det gør jeg 🙂
Det her er min nye go to. De er SÅ gode ❤️ Tak for opskrift ☺️
Det er jeg så glad for at høre 🥰
Super god opskrift. Smagte så godt. Har frosset resten vil bage dem igen med lidt kerner. Tak for opskrift
Tusind tak for dejlig feedback – altid skønt med hjemmebag i fryseren. Og du kan sagtens komme diverse kerner i. Har faktisk en opskrift herinde med græskarkerner 😉
De ser virkelige gode! Har besluttet mig for at bruge opskriften til en omgang på 100 stk 😅🙈 Er der noget, jeg skal være opmærksom på ift opskriften, når den ganges så meget op? Og hvordan ved man, der er nok mel i? Jeg tænker at røre den sammen i en industrirøremaskine 🙂
Mange tak. De skal have godt med plads til at hæve på kæl. Mængden af mel kan variere så kom lidt i ad gangen.
Den skal være lidt fast, men stadig blød, lidt svært at forklare.
Pøj pøj med det ✨
Av de er gode og virkelig nemme!!
Tusind tak Ann, det er jeg virkelig glad for at du synes 🥰
Fantastisk og nem opskrift, som er blevet familiens favorit boller👏🏼🤩
Tusind tak, det er skønt at høre🥰
vh Josephine
Rigtig lækre boller😁
Tusind tak😉
Bager aldrig boller, men disse er super gode og virkelig nemme koldhævedeboller er virkelig fan, jeg tilføjede valdnødder, solsikkekerner og ciafrø i, det blev de lækreste boller mums😋
Tak for opskriften🙏
Hej Heidi
Mange tak for det🙏 Hvor er det fedt at høre, hvor godt det gik, nu du ikke plejer at bage 🥰
Vh Josephine
Nemme og super gode boller
Tusind tak🙏
Kan det grove mel være feks rugmel eller finmalet havregryn dvs “havregrynsmel” – eller hvad har du erfaring med?
Hej Anna
Ja, det kan du sagtens bruge. Dog obs på at mængden af hvedemel måske skal reduceres.
vh Josephine
Skal de røres sammen med håndkraft eller med en håndmixer? Og er det en spiseskestørrelse der skal på bagepladen eller mere? Sidst men ikke mindst, hæver de ca dobbelt i køleskabet eller mere/mindre? Skal se om jeg har en stor nok skål eller skal over i en gryde (laver større portion). Tak 🙂
Hej
Jeg røre bare med håndkraft med en ske. Alm. bolle størrelse ca. 2-3 spsk.(passer med 9 stk i alt ellers fordel evt. overskydende dej). De hæver lige knap til dobbeltstørrelse vil jeg sige.
Rigtig god fornøjelse med dem 😉
vh Josephine
Velsmagende, nemt og hurtigt 😉
Tak, det er skønt at høre ✨
Super lækre boller! Jeg putter selv 1-2 groftrevet gulerødder i, hørfrø, solsikkekerner og topper dem med sesamfrø. De er så gode! Tak for opskriften🫶
Tusind tak Christine. Det er dejligt at høre. Og super gode tilføjelser! ✨
Vh Josephine
Kære Madmus
Jeg har bagt de her dejlige boller, men jeg synes ikke, de var færdige, da der var gået et kvarter.
Jeg havde skruet højere op og givet dem lidt over 20 minutter.
Er dine altid bagt færdige efter kun 14-15 minutter?
På forhånd tak for svar.
Mange hilsner fra Jonna
Hej Jonna
Hmm ovne kan bage forskelligt, men ja, mine er færdige deromkring. Men så skal du blot bage dem lidt længere ☺️
Ha’ en skøn dag,
vh Josephine
Pingback: Nemt langtidshævet grydebrød - super sprødt ✨
Kan man lade dem hæve i flere timer end du skriver? F.eks. 16-18 timer?
Hej Rikke
Ja, det tænker jeg godt at du kan☺️
Jeg er vild med de her boller.
Skønt, at man sååå nemt kan få friskbagt morgenbrød.
Vi er mega fan.
Fantastisk at I er mega fan! Det er vi også herhjemme, fordi det er så nemt, at man får det gjort selvom man måske ikke orker. Tak for at skrive, det er skønt at høre at de bliver nydt hos andre 😁
vh Josephine
Super gode boller! Så lette at at lave og med så lille tidsforbrug. En 5’er herfra og tak for opskriften.
Tak for den rosende feedback. Det er skønt at høre 😀
vh Josephine
Skal man bruge sukker ELLER honning? Altså én af delene. Opskriften og beskrivelsen forvirrer mig lidt
Hej Marie
Det er enten honning eller sukker (sukker blev tilføjet som alternativ i opskriften, fordi flere skrev at de ikke havde honning stående). Nu er beskrivelsen rettet til, så man helst ikke skulle være i tvivl😀
God fornøjelse med dem,
vh Josephine
Super, mange tak for hurtigt svar!
Super, mange tak for hurtigt svar!
Smager så godt, og hævede flot
Det er skønt at høre Mette, tak for at dele.
Vh Josephine