Snebolde

image_pdfimage_print

Du kender dem helt sikkert… De knasende hvide snebolde med marcipan og chokolade i.
De er ikke til at komme udenom til jul, og det er også min yndlings juleslik. Så jeg fik lyst til at prøve at lave mine egne.

Jeg synes, de mindede rigtig meget om købeversionen både i smag og konsistens (den er ret sprød). Jo mindre tyk lag glasur du får på boldene, jo mere sprøde vil de føltes.

Snebolde

Du kender dem fra supermarkedet, men nu kan du lave dem selv!
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Keyword: chokolade, konfekt, marcipan, snebolde
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 14 stk

Ingredienser

  • 250 g marcipan
  • 180 g mørk chokolade omkring 55-60% kakao
  • 1 stk past. æggehvide
  • 200 g flormelis
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 tsk koldt vand
  • 100 g perlesukker
  • evt nogle tandstikker til at dyppe boldene i chokoladen med

Sådan gør du

  • Skær marcipanen ud i 14 stykker og tril dem til kugler
  • Smelt chokoladen i vandbad (kom evt marcipan kuglerne på en tandstik) og dyp dem i chokolade, til de er dækket
  • Lig kuglerne på en tallerken/fad med bagepapir på
  • Lad chokoladen størkne i køleskabet
  • Kværn perlesukkeret en smule, så det stadig er lidt groft, lig det på en lille tallerken
  • Pisk flormelis, æggehvide, citronsaft og vand i en skål med elspisker (det bliver en tyk og sej glasur)
  • Dyp de nu størknede kugler ned i glasuren og lad den dryppe godt af (jeg brugte to gafler- hvis der er for meget glasur, så bliver de mere bløde)
  • Rul lige bagefter i perlsukkeret og stil på en tallerken med bagepapir igen. Lad dem tørre et par timer ved stuetemperatur
  • Opbevar på køl indtil servering

4 Comments

  1. Hej Josefine.

    Hvorfor kan man ikke bare bruge alm sukker, når man skal blende perlesukkeret?

    • Hej Karina

      Det skal blot blendes en smule, men er stadig mere groft end almindeligt sukker. Har du ikke andet, så tænker jeg godt alm sukker kan bruges i stedet for😀

      Pøj pøj med det og god dag💕

  2. hvor længe kan de holde sig?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*