Vanillekranse (som mormor lavede dem)

image_pdfimage_print

Okay… De her vanillekranse har en helt særlig plads i mit hjerte. De minder mig nemlig om min mormor (og morfar) og alle de juleminder jeg har med dem. Min mormors gamle opskriftsbog gik i arv til mig, og jeg værner om den.
Nu er I så heldige, at jeg vil dele opskriften med jer.

Vanillekranse

Min mormors lækre opskrift på de sprødeste vanillekranse. En favorit småkage med barndomsminder
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Keyword: jul, småkage, vanille
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 50 stk

Ingredienser

  • 375 g hvedemel
  • 350 g smør stuetempereret
  • 250 g sukker
  • 125 g mandler
  • 1 stk æg
  • 1 stk vanillestang

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Flæk vaniliestangen og skrab kornene ud på et spækbræt. Kom lidt sukker derpå og med en ske masses kornene godt ud i sukkeret
  • Pisk smør, vanille og sukker godt sammen i en skål
  • Pisk nu ægget i
  • Hak mandlerne forholdsvis fint i en minihakker (men lad der gerne være nogle mindre mandelstykker også, som kan give lidt knas)
  • Kom de hakkede mandler og mel i skålen og pisk sammen igen
  • Kom i en sprøjtepose med stjerne tyl og form til kranse på bageplader med bagepapir (husk god afstand imellem dem, da de flader ud. Ca. 5 cm i diameter og omring 12 stk/plade)
  • Bages midterst i ovnen i ca 10 min til de er gyldne
  • Afkøles på rist
  • Opbevares i kagedåse/lufttæt beholder når de er helt afkølede

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*