Pastaret med skaldyr

image_pdfimage_print

Denne ret består af få ingredienser og smager dejligt frisk. Den fremhæver skaldyrene: tigerrejer og kammuslinger.

Ingredienser (4 personer)

  • 400 g spaghetti
  • 12 friske kammuslinger (eller optøede frosne)
  • 200 g rå tigerrejer, optøede og med skal og tarme fjernet
  • 250 g cherrytomater
  • 3 fed hvidløg, hk fint
  • 1 løg, hk fint
  • 1,5 dl hvidvin (kan erstattes af grøntsagsbouillon)
  • 3 spsk smør
  • Olie til stegning
  • Salt, peber og sukker
  • Frisk persille, hk fint
  • Evt friskrevet parmesan og citronskiver til servering

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Skyl tomaterne, kom i et lille ildfast fad og fordel 1 spsk olie over dem
  • Kom tomaterne i ovnen i 15 min og tag ud
  • Dup kammuslingerne og rejerne tørre på køkkenrulle/viskestykke
  • Krydr rejerne med salt og peber
  • Drys salt og en anelse sukker på kammuslingerne
  • Kom olie på en varm pande og steg rejerne i få minutter til de er lyserøde og gennemstegt og stil fra på en tallerken
  • Steg nu kammuslingerne på den varme pande med en anelse olie på. Lad dem ligge i ca 3-4 min til de bliver gyldne og steg 1-2 min på den anden side, stil fra på en tallerken
  • Kog pastaen al dente efter anvisningen på pakken
  • Imens pastaen steger, så svits løg i ca. 3 min i olie på panden
  • Tilsæt hvidløg og steg i ca. 20 sekunder
  • Tilføj nu hvidvin og lad simre til vinen er lidt reduceret (3-4 min)
  • Hæld vandet fra pastaen (gem lidt af pastavand)
  • Kom pastaen op i panden sammen med tomat, rejer og kammuslinger (hvis du vil have mere “sovs”, kan du tilsætte lidt af pasta kogevandet)
  • Drys med persille
  • Server evt med skiver af citron og friskrevet parmesan

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*