Pastaret med skaldyr

image_pdfimage_print

Denne ret består af få ingredienser og smager dejligt frisk. Den fremhæver skaldyrene: tigerrejer og kammuslinger. En helt igennem lækker ret, som er perfekt til om sommeren.

Pastaret med skaldyr

En skøn pastaret med kammuslinger og tigerrejer
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Keyword: kammuslinger, pasta, spaghetti, Tigerrejer
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • 12 stk friske kammuslinger eller optøede frosne
  • 200 g rå tigerrejer optøede og med skal og tarme fjernet
  • 250 g cherrytomater
  • 3 fed hvidløg hk fint
  • 1 stk løg hk fint
  • 1,5 dl hvidvin kan erstattes af grøntsagsbouillon
  • 3 spsk smør
  • Olie til stegning
  • Salt peber og sukker
  • Frisk persille hk fint
  • Evt friskrevet parmesan og citronskiver til servering

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Skyl tomaterne, kom i et lille ildfast fad og fordel 1 spsk olie over dem
  • Kom tomaterne i ovnen i 15 min og tag ud
  • Dup kammuslingerne og rejerne tørre på køkkenrulle/viskestykke
  • Krydr rejerne med salt og peber
  • Drys salt og en anelse sukker på kammuslingerne
  • Kom olie på en varm pande og steg rejerne i få minutter til de er lyserøde og gennemstegt og stil fra på en tallerken
  • Steg nu kammuslingerne på den varme pande med en anelse olie på. Lad dem ligge i ca 3-4 min til de bliver gyldne og steg 1-2 min på den anden side, stil fra på en tallerken
  • Kog pastaen al dente efter anvisningen på pakken
  • Imens pastaen steger, så svits løg i ca. 3 min i olie på panden
  • Tilsæt hvidløg og steg i ca. 20 sekunder
  • Tilføj nu hvidvin og lad simre til vinen er lidt reduceret (3-4 min)
  • Hæld vandet fra pastaen (gem lidt af pastavand)
  • Kom pastaen op i panden sammen med tomat, rejer og kammuslinger (hvis du vil have mere “sovs”, kan du tilsætte lidt af pasta kogevandet)
  • Drys med persille
  • Server evt med skiver af citron og friskrevet parmesan

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*