One pot kartoffel-og laksesuppe

image_pdfimage_print

Okay venner, det her en virkelig en lækker suppe! Hvor alt laves i samme gryde. Der er masser af grønt med bid i, cremet mild smag og de møreste laksestykker.

Kartofler er med til at give konsistens og mæthed, men herhjemme blev den serveret med flute til (da mine børn elsker det).

Den er super nem at lave, alt laves i en gryde (giver dejlig lidt opvask) og er klar på under 30 min.!

Kan du ikke lide kartofler, så kan du evt bruge ris eller pasta i stedet for.

Ingredienser (4 personer)

  • 2 spsk olie
  • 1 porre, renset og skåret i skiver
  • 1 løg, hk fint
  • 2 gulerødder, skrællet og skåret i skiver
  • 6 mellemstore kartofler
  • ca. 400 g fersk laks (jeg brugte laksefileter)
  • 1,2 liter vand
  • 2 terninger grøntsagsbouillon
  • 2,5 dl piskefløde (eller madlavningsfløde)
  • Frisk purløg og dild, hk fint
  • Salt og peber
  • evt flute

Fremgangsmåde

  • Fjern skindet på laksen og skær laks i små tern på ca. 2×2 cm
  • Varm olien i en gryde og steg løgene ved middelvarne i ca 5 min (til de er gennemsigtige)
  • Kom bouillon terninger deri og mas dem ud, tilsæt vandet og kog op
  • Når vandet koger tilsættes porre, gulerødder og kartofler
  • Lad småkoge i ca 5 min, til kartoflerne er næsten færdige
  • Kom fløde og den rå laks i gryden og rør forsigtigt rundt. Efter ca.2 minutter er laksen tilberedt (tjek evt et stykke)
  • Smages til med salt og peber
  • Drys med friske krydderurter og server (evt. med brød til)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*