1

Pastaret med skaldyr

Denne ret består af få ingredienser og smager dejligt frisk. Den fremhæver skaldyrene: tigerrejer og kammuslinger. En helt igennem lækker ret, som er perfekt til om sommeren.


Pastaret med skaldyr

En skøn pastaret med kammuslinger og tigerrejer

  • 400 g spaghetti
  • 12 stk friske kammuslinger (eller optøede frosne)
  • 200 g rå tigerrejer (optøede og med skal og tarme fjernet)
  • 250 g cherrytomater
  • 3 fed hvidløg (hk fint)
  • 1 stk løg (hk fint)
  • 1,5 dl hvidvin (kan erstattes af grøntsagsbouillon)
  • 3 spsk smør
  • Olie til stegning
  • Salt (peber og sukker)
  • Frisk persille (hk fint)
  • Evt friskrevet parmesan og citronskiver til servering
  1. Tænd ovnen på 180 grader
  2. Skyl tomaterne, kom i et lille ildfast fad og fordel 1 spsk olie over dem
  3. Kom tomaterne i ovnen i 15 min og tag ud
  4. Dup kammuslingerne og rejerne tørre på køkkenrulle/viskestykke
  5. Krydr rejerne med salt og peber
  6. Drys salt og en anelse sukker på kammuslingerne
  7. Kom olie på en varm pande og steg rejerne i få minutter til de er lyserøde og gennemstegt og stil fra på en tallerken
  8. Steg nu kammuslingerne på den varme pande med en anelse olie på. Lad dem ligge i ca 3-4 min til de bliver gyldne og steg 1-2 min på den anden side, stil fra på en tallerken
  9. Kog pastaen al dente efter anvisningen på pakken
  10. Imens pastaen steger, så svits løg i ca. 3 min i olie på panden
  11. Tilsæt hvidløg og steg i ca. 20 sekunder
  12. Tilføj nu hvidvin og lad simre til vinen er lidt reduceret (3-4 min)
  13. Hæld vandet fra pastaen (gem lidt af pastavand)
  14. Kom pastaen op i panden sammen med tomat, rejer og kammuslinger (hvis du vil have mere “sovs”, kan du tilsætte lidt af pasta kogevandet)
  15. Drys med persille
  16. Server evt med skiver af citron og friskrevet parmesan
Hovedret
kammuslinger, pasta, spaghetti, Tigerrejer