Denne her ret serverede jeg da vi fik gæster i aftes og de var vilde med det (det er altid et hit, når der bliver spurgt om en opskrift).
Saucen er dejlig cremet og med smag fra svampe. Kyllingekødbollerne er saftige og smagfulde.
Serverede en nem og lækker tomatsalat til.
Vi er en familie på 2 voksne og 2 børn, og mængden kunne godt række til 2 dage. Kødbollerne kan nemt fryses, vil ikke anbefale at fryse sovsen, da den vil skille.
Kyllingekødboller i cremet svampesauce
En blogfavorit med saftige kødboller og en lækker sauce
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 6 personer
Ingredienser
- 750 g pasta jeg brugte frisk
- Evt frisk oregano
Kyllingekødboller
- 2 stk æg
- 1,5 dl rasp
- 1,5 tsk oregano
- 1,5 tsk sød paprika
- 3 fed hvidløg 2 hvis de er store, hk fint
- 1/2 dl revet parmesan
- 800 g hakket kylling du kan også bruge svinekød
- 1 tsk salt
- Olie og smør til stegning
Svampesauce
- 2 spsk olie
- 1 spsk smør
- 2 fed hvidløg finthakket
- 1 stk løg finthakket
- 2 dl groft hakkede friske svampe eller “blot” champignon eller tørrede, hvis tørrede juster mængden
- 2 spsk mel
- 2,5 dl vand
- 1 terning hønsebouillon
- 4 dl piskefløde kan evt erstattes af madlavningsfløde
- 1 tsk rosmarin
- 1/2 tsk sød paprika
- Salt og peber
- Evt. lidt kulør
Sådan gør du
Kyllingekødboller
- Bland æg, rasp, oregano, paprika, salt, hvidløg og parmesan sammen i en skål
- Kom derefter kyllingefarsen deri og rør sammen (jeg bruger en pisker med dejkroge- men rør kun til det er samlet)
- Stil evt på køl i 15 min (kan undlades)
- Formes til ca. 40 kødboller med en ske
- De skal steges ved middelvarme af ca 3 omgange (afhængig af størrelsen på din pande, men det er vigtigt panden ikke er for fyldt. Så vil de koge fremfor at stege)
- Steges i en blanding af smør og olie på en pande indtil de er gennemstegt (stil fra på en tallerken). Vend dem undervejs, så de bliver stegt på alle sider.
- Klargør sovsen
Svampesauce
- Inden du starter på saucen, så sæt vand over til pasta
- Varm olie og smør op i en pande. Steg løg og hvidløgs nogle minutter til de bliver glasklare
- Tilføj de hakkede svampe og steg i yderligere 1 minut
- Tilføj bouillonterning, rosmarin, paprika og mel på panden
- Hæld langsomt vandet på og pisk godt så melet ikke klumper sammen
- Tilføj nu fløden og varm op, smag til med salt og peber
- Evt kulør i for farve
- Kom kødbollerne deri og server med frisk oregano
- Kog pastaen og server med sauce og kødboller samt evt salat
Pingback: Tomatsalat med pesto - Madmusen
Pingback: Ugens madplan uge 48 – Milles mad
Lækkert. Kan varmt anbefales. Mætter godt.
Årg tusind tak for den skønne kommentar ☺️
Det glæder jeg mig til at prøve i dag, når vi får gæster 😍
Jeg forsøger mig dog med at stege kødbollerne i ovnen – både for at spare tid og fedtstof 😊
Uhh det er en rigtig god ide ☺️ Håber det hittede for gæsterne?
Elsker denne ret hurtig, nem og velsmagende også som gæstemad den fortjener mindst 6 ⭐️
Tusind tak for den skønne feedback, der betyder meget ☺️
Jeg lagde de rå kødboller direkte i sovsen og lod dem simre ved svag varme i 10 minutter. Det fungerede fint.
Ej hvor godt! Så gik det endnu hurtigere ☺️
Jeg skal prøve retten idag. Hvad betyder “steges af 3 omgange?” 😜🙈
Kødbollerne kan ikke steges på panden på en gang, da de så nærmere vil koge, Derfor skal de steges i 2-3 omgange 😊
Virkelig lækker opskrift 🤩 alle var vilde med den🤩
Tusind tak, det er jeg glad for at høre:)
vh Josephine
Undskyld mit franske , men F… det smager godt 😋
Dejligt at høre, tak🙏
simpelthen så lækkert
Tusind tak, det er jeg glad for at høre 😉
vh Josephine