Laks i cremet soltørret tomatsovs

image_pdfimage_print

Når jeg laver Madplaner, forsøger jeg altid at sørge for, at vi får fisk min. 1 gang om ugen (og 2 gange er endnu bedre). Det kan godt være svært at variere fiskeretterne udover klassikere som fiskedeller, lagt bagt i ovnen og den slags.

Denne version var ihverfald ny og det er ikke sidste gang vi laver den. Kan serveres med enten pasta eller ris. Mine drenge spiste af den (dog opdelt).

Soltørret tomat. Hvis du ikke bryder dig om det, kan de erstattes med hk tomater i stedet for.

Laks. Hvis ikke du kan lide laks, kan det sagtens byttes ud med kylling.

Ingredienser (4 personer)

  • 400-500 g laksefilet (eller en lakseside, du selv skære i skiver. Er oftest billigere)
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • Friskkværnet peber og salt
  • 2 spsk olivenolie eller lign til stegning
  • 1 dl grofthakkede soltørrede tomater
  • 2-3 spsk olie fra de soltørrede tomater
  • 3 fed hvidløg, hk fint
  • 1 løg
  • 1/2 terning grøntsagsbouillon
  • 150 ml vand
  • 3 dl piskefløde
  • 1 tsk Dijon sennep
  • 1 håndfuld frisk (baby) spinat
  • 2 spsk friskrevet parmesan
  • Evt lidt frisk basilikum og parmesan til servering

Fremgangsmåde

  • Kom olivenolie på en pande og tænd for middelvarme
  • Krydr laksefileterne med hvidløgspulver, salt og peber
  • Steg på skindsiden først i ca. 6 min
  • Vend om og steg i 1-2 min og tag af panden
  • Brug samme pande (fjern evt brændt skind)
  • Hæld 2-3 spsk olie fra glasset med de soltørrede tomater, hvidløg, løg og de hakkede soltørrede tomater. Steges et par minutter
  • Tilføj sennep, bouillon og vand. Lad simre igen i 2-3 min.
  • Hæld fløden i og lad simre til den tykner en smule
  • Kom spinat og revet parmesan der. Placer laksen og smag til med salt og peber
  • Serveres med pasta eller ris og evt basilikum og parmesan

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*