1

Kyllingekødboller i cremet svampesauce

Denne her ret serverede jeg da vi fik gæster i aftes og de var vilde med det (det er altid et hit, når der bliver spurgt om en opskrift).

Saucen er dejlig cremet og med smag fra svampe. Kyllingekødbollerne er saftige og smagfulde.

Serverede en nem og lækker tomatsalat til.

Vi er en familie på 2 voksne og 2 børn, og mængden kunne godt række til 2 dage. Kødbollerne kan nemt fryses, vil ikke anbefale at fryse sovsen, da den vil skille.

Ingredienser (6 personer)

  • ca. 750 g pasta (jeg brugte frisk)
  • Evt frisk oregano

Kyllingekødboller

  • 2 æg
  • 1,5 dl rasp
  • 1,5 tsk oregano
  • 1,5 tsk sød paprika
  • 3 fed hvidløg (2 hvis de er store), hk fint
  • 1/2 dl revet parmesan
  • 800 g hakket kylling (du kan også bruge svinekød)
  • 1 tsk salt
  • Olie og smør til stegning

Svampesauce

  • 2 spsk olie
  • 1 spsk smør
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 løg, finthakket
  • 2 dl groft hakkede friske svampe (eller “blot” champignon eller tørrede, hvis tørrede juster mængden)
  • 2 spsk mel
  • 2,5 dl vand
  • 1 hønsebouillon terning
  • 4 dl piskefløde (kan evt erstattes af madlavningsfløde)
  • 1 tsk rosmarin
  • 1/2 tsk sød paprika
  • Salt og peber
  • Evt. lidt kulør

Fremgangsmåde

Kyllingekødboller

  • Bland æg, rasp, oregano, paprika, salt, hvidløg og parmesan sammen i en skål
  • Kom derefter kyllingefarsen deri og rør sammen (jeg bruger en pisker med dejkroge- men rør kun til det er samlet)
  • Stil evt på køl i 15 min (kan undlades)
  • Formes til ca. 40 kødboller med en ske
  • De skal steges ved middelvarme af ca 3 omgange (afhængig af størrelsen på din pande, men det er vigtigt panden ikke er for fyldt. Så vil de koge fremfor at stege)
  • Steges i en blanding af smør og olie på en pande indtil de er gennemstegt (stil fra på en tallerken). Vend dem undervejs, så de bliver stegt på alle sider.
  • Klargør sovsen

Svampesauce

  • Inden du starter på saucen, så sæt vand over til pasta
  • Varm olie og smør op i en pande. Steg løg og hvidløgs nogle minutter til de bliver glasklare
  • Tilføj de hakkede svampe og steg i yderligere 1 minut
  • Tilføj bouillonterning, rosmarin, paprika og mel på panden
  • Hæld langsomt vandet på og pisk godt så melet ikke klumper sammen
  • Tilføj nu fløden og varm op, smag til med salt og peber
  • Evt kulør i for farve
  • Kom kødbollerne deri og server med frisk oregano
  • Kog pastaen og server med sauce og kødboller samt evt salat