Den du ved nok – kage

image_pdfimage_print

Den har er sjovt navn, som jeg tror de fleste dog alligevel kender. Det er en meget populær bradepandekage, og jeg forstår godt hvorfor. Med en dejlig luftig kage og en lækker snasket glasur med kaffe og kokossmag!

Ingredienser (1 kage svarende til 20-24 stk)

Kage

  • 375 g sukker
  • 3 æg
  • 340 g mel
  • 40 g kakaopulver
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 2 tsk vanillesukker
  • 2,5 dl kærnemælk
  • 225 g smeltet smør
  • 1 knivspids salt

Glasur

  • 260 g flormelis
  • 3 spsk færdiglavet kaffe
  • 25 g kakaopulver
  • 150 g smør
  • 110 g kokosmel

Fremgangsmåde

Kage

  • Varm ovnen til 200 grader
  • Find en skål og pisk æg og sukker sammen deri, du skal piske i ca 4 min til det er lyst og luftigt
  • Bland forsigtig kærnemælk og den smeltede ( en afkølede) smør rundt i med en dejskraber
  • Bland de tørre ingredienser (mel, kakao, salt, bagepulver og vanillesukker) sammen i en anden skål
  • Vend de tørre ingredienser i indtil dejen er ensartet
  • Find en form på ca 20x 30 cm og beklæd med bagepapir
  • Hæld dejen deri og bag midterst i oven i ca 30 min
  • Tag ud og afkøl inden du kommer glasuren på

Glasur

  • Smelt smørret i en gryde og kom de øvrige ingredienser derned og varm indtil det er en sammenhængende glasur
  • Hæld over den afkølede kage

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*