brownie med hvid chokolade creme og jordbær

Louis sommerkage

image_pdfimage_print

Forleden ville Loui gerne bage en kage. Han bestemte selv sammensætningen og villle lave en brownie med hvid chokoladecreme og bær på toppen. Under lidt vejledning lavede han stort set kagen selv. Og det blev en kæmpe succes. Hvis du kan lide en snasket brownie med topping, så er sommerkagen lige noget for dig.

brownie med hvid chokolade creme og jordbær

Louis sommerkage

Skøn intens browniebund med luftig hvid chokoladecreme og jordbær
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Keyword: Brownie, chokolade, chokoladecreme, hvid chokolade, jordbær, Kage
Forb. tid: 1 time
Ovntid: 35 minutter
Samlet tid: 1 time 35 minutter
Antal: 16 personer

Udstyr

  • 1 springform på 28 cm
  • 1 sprøjtepose med stjernetyl kan undlades. Cremen kan kommes på med ske i stedet for

Ingredienser

  • 200 g mørk chokolade hk groft
  • 230 g smør
  • 130 g hvedemel
  • 150 g usødet kakaopulver
  • 1/2 tsk salt
  • 500 g sukker
  • 2 tsk vanillesukker
  • 1 tsk instant kaffe kan undlades
  • 6 stk æg

Hvid chokoladecreme og jordbær

  • 200 g hvid chokolade
  • 200 g smør blødt ved stuetemperatur
  • 300 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 2,5 dl piskefløde
  • 15 stk jordbær, halveret

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Smelt smørret i en gryde
  • I en skål blandes salt, hk chokolade, 100 g rå kakaopulver og kaffe. Hæld den varme smør ned i røreskålen, vent ca. 30 sek og rør rundt indtil massen bliver blank og chokoladen er smeltet
  • Kom sukker og vanillesukker i en røreskål og tilføj nu æggene et af gangen og pisk rigtig godt. Du skal piske i ca 5 min – så æggemassen bliver meget lys og luftig (det har betydning for kagens konsistens)
  • Imens du fortsat pisker tilsætter du chokolademassen i en tynd stråle, lidt efter lidt. Vend til slut mel og 50 g kakaopulver i dejen med en dejskraber forsigtigt- så du ikke får slået for meget af luften ud
  • Hæld dejen i en bagepapirbeklædt smurt springform. Bag i ovnen i ca 35 min
  • Tag ud til afkøling og lav cremen imens

Hvid chokoladecreme og bær

  • Smelt chokoladen over vandbad og lad den køle af
  • Pisk nu flormelis og smør lyst og luftigt
  • Tilsæt den hvide chokolade i en stråle imens du pisker
  • Tilsæt salt, vanillesukker og fløden undervejs. Når det hele er pisket sammen kommes cremen i en sprøjtepose med stjernetyl
  • Pynt kagen med cremen og slut af med bær
brownie med hvid chokolade creme og jordbær

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*