Teriyaki kødboller

image_pdfimage_print

De her kødboller er ”to die for”. Den lækre sticky og smagfulde marinade passer perfekt til de saftige kødboller.

Serveringsmulighederne er mange, du kan eks:

  • Lave en bowl med ris, avokado mm
  • Servere i pita/tortilla med fintsnittet kål
  • Lynstegt grønt og nudler
  • Til tapas

annonce I samarbejde med nemlig.com kan du nu tilføje ingredienserne til denne opskrift direkte i kurven hos dem. Salt, peber og fedtstof til stegning er de eneste ting, der ikke bliver lagt over (da det betragtes som basislager).  

De øvrige ingredienser kan du nu super nemt få bragt lige til hoveddøren. Du kan nemt slette de råvarer fra indkøbskurven, som du evt. allerede har derhjemme.

Læg alle varer i kurv på Nemlig

Teriyaki kødboller

De lækreste og mest smagfulde kødboller
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Køkken: Asiatisk
Keyword: bowl, kødboller, marinade, nudler, tapas, teriyaki
Forb. tid: 15 minutter
Ovntid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kødboller

  • 400 g hk grisekød du kan også bruge hk kylling eller kalv/flæsk
  • 1 dl panko rasp
  • 1 stk forårsløg hk fint
  • 1 stk æg
  • 1 tsk fintrevet ingefær
  • 1 fed hvidløg presset
  • 1 spsk sesamolie

Teriyaki sovs

  • 2 dl teriyaki
  • 2 spsk hoisin eller mørk (sød) soya
  • 2 spsk “Alm” soya
  • 1/2 spsk sesamolie
  • 1 spsk Flydende honning
  • 1 fed hvidløg presset

Øvrige

  • 1-2 spsk Sesamfrø til servering
  • 1 stk forårsløg hk fint

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader
  • I en skål blandes alle ingredienserne til kødbollerne sammen. Herefter formes de med en teske til ca 20 kødboller
  • Kom kødbollerne på en bageplade med bagepapir. Bag midterst i ovnen i ca 12-15 min (afhænger af størrelsen på kødbollerne)
  • Når der er 5 min tilbage af kødbollernes tid i ovnen, så starter du på sovsen

Teriyaki sovs

  • Hæld alle ingredienserne på en pande ved middelvarme og lad simre 2-3 min til det begynder at tykne
  • Vend de færdige kødboller deri og server derefter med sesam og forårsløg


10 Comments

  1. Kan de fryses ned?

  2. 5 stars
    Stor favorit som hele familien elskede 🤩

  3. Kan man tilberede farsen om formiddagen og så former bollerne når de skal bruges til aften..? 😊

  4. Skal der ikke salt og peber i kødbollerne?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*