Go Back
+ servings

Teriyaki kødboller

De lækreste og mest smagfulde kødboller
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Køkken: Asiatisk
Keyword: bowl, kødboller, marinade, nudler, tapas, teriyaki
Forb. tid: 15 minutter
Ovntid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kødboller

  • 400 g hk grisekød du kan også bruge hk kylling eller kalv/flæsk
  • 1 dl panko rasp
  • 1 stk forårsløg hk fint
  • 1 stk æg
  • 1 tsk fintrevet ingefær
  • 1 fed hvidløg presset
  • 1 spsk sesamolie

Teriyaki sovs

  • 2 dl teriyaki
  • 2 spsk hoisin eller mørk (sød) soya
  • 2 spsk “Alm” soya
  • 1/2 spsk sesamolie
  • 1 spsk Flydende honning
  • 1 fed hvidløg presset

Øvrige

  • 1-2 spsk Sesamfrø til servering
  • 1 stk forårsløg hk fint

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader
  • I en skål blandes alle ingredienserne til kødbollerne sammen. Herefter formes de med en teske til ca 20 kødboller
  • Kom kødbollerne på en bageplade med bagepapir. Bag midterst i ovnen i ca 12-15 min (afhænger af størrelsen på kødbollerne)
  • Når der er 5 min tilbage af kødbollernes tid i ovnen, så starter du på sovsen

Teriyaki sovs

  • Hæld alle ingredienserne på en pande ved middelvarme og lad simre 2-3 min til det begynder at tykne
  • Vend de færdige kødboller deri og server derefter med sesam og forårsløg