Louis sommerkage
Forleden ville Loui gerne bage en kage. Han bestemte selv sammensætningen og villle lave en brownie med hvid chokoladecreme og bær på toppen. Under lidt vejledning lavede han stort set kagen selv. Og det blev en kæmpe succes. Hvis du kan lide en snasket brownie med topping, så er sommerkagen lige noget for dig.
Louis sommerkage
Skøn intens browniebund med luftig hvid chokoladecreme og jordbær
- springform på 28 cm
- sprøjtepose med stjernetyl
- 200 g mørk chokolade (hk groft )
- 230 g smør
- 130 g hvedemel
- 150 g usødet kakaopulver
- 1/2 tsk salt
- 500 g sukker
- 2 tsk vanillesukker
- 1 tsk instant kaffe (kan undlades)
- 6 stk æg
Hvid chokoladecreme og jordbær
- 200 g hvid chokolade
- 200 g smør (blødt ved stuetemperatur )
- 300 g flormelis
- 1 knivspids salt
- 2,5 dl piskefløde
- 15 stk jordbær, halveret
-
Tænd ovnen på 180 grader
-
Smelt smørret i en gryde
-
I en skål blandes salt, hk chokolade, 100 g rå kakaopulver og kaffe. Hæld den varme smør ned i røreskålen, vent ca. 30 sek og rør rundt indtil massen bliver blank og chokoladen er smeltet
-
Kom sukker og vanillesukker i en røreskål og tilføj nu æggene et af gangen og pisk rigtig godt. Du skal piske i ca 5 min – så æggemassen bliver meget lys og luftig (det har betydning for kagens konsistens)
-
Imens du fortsat pisker tilsætter du chokolademassen i en tynd stråle, lidt efter lidt. Vend til slut mel og 50 g kakaopulver i dejen med en dejskraber forsigtigt- så du ikke får slået for meget af luften ud
-
Hæld dejen i en bagepapirbeklædt smurt springform. Bag i ovnen i ca 35 min
-
Tag ud til afkøling og lav cremen imens
Hvid chokoladecreme og bær
-
Smelt chokoladen over vandbad og lad den køle af
-
Pisk nu flormelis og smør lyst og luftigt
-
Tilsæt den hvide chokolade i en stråle imens du pisker
-
Tilsæt salt, vanillesukker og fløden undervejs. Når det hele er pisket sammen kommes cremen i en sprøjtepose med stjernetyl
-
Pynt kagen med cremen og slut af med bær