Hvis der er noget jeg er blevet stor fan af, så er det one pot/one pan retter. Det er ofte meget simple retter, som efterlader et minimum af opvask.
Denne er super nem, idet intet tilberedes før andet. Så kom det hele i fadet og stil i ovnen i ca. 40 min. Du kan sagtens varierer den lagt og bytte tomat ud med eks. squash eller gulerødder. Parmesanen kan også byttes med pikantost.

One pan pasta med cremet parmesansovs
En lækker ret som passer sig selv i ovnen
Udskriv
Pin
Rate
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 4 stk kyllingebryster ca. 500 g
- 400 g linguine du kan også bruge spaghetti
- 350 g cherrytomater
- 100 g friskrevet parmesan
- 1/2 liter madlavningsfløde 15 %
- 1/2 liter vand
- 3 tsk all round krydderi
- Salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader
- Kom de ukogte linguine i bunden af et ildfast fad
- Placer tomaterne i siderne sammen med kyllingebrysterne. Krydr kyllingen med all round krydderi.
- I en skål blandes vand, fløde og parmesan, som hældes over det øvrige i fadet
- Kom midt i ovnen og rør undervejs (ca. hvert 10 min)
- Efter ca. 40 min er pastaen færdig
Noter
Serveres gerne med en salat eks. spidskåls- eller spinatsalat.
Hvis du vil lave til flere end 6 personer, så brug 2 ildfaste fade.
Smagen var sådan set ok, men spaghettien klistrer mega meget sammen, så jeg var nødt til at hælde en del mere vand på, og alligevel skulle retten have længere tid for at blive kogt
Øv hvor træls. Har kun fået positiv respons, medmindre man har glemt at røre rundt ca hvert 10 min? Gjorde du mon det??
Du skriver 40 minutter, men på hvor mange grader i ovnen?
Det står øverst i fremgangsmåden. 200 grader varmluft 😀
Kan man evt bruge andet grønt en cherrytomater? Nogen forslag?
Det kan man helt sikkert. Du kunne erstatte tomaterne med eks. squash eller gulerødder 🙂 Pøj pøj med det.