One pan pasta med cremet parmesansovs

Hvis der er noget jeg er blevet stor fan af, så er det one pot/one pan retter. Det er ofte meget simple retter, som efterlader et minimum af opvask.

Denne er super nem, idet intet tilberedes før andet. Så kom det hele i fadet og stil i ovnen i ca. 40 min. Du kan sagtens varierer den lagt og bytte tomat ud med eks. squash eller gulerødder. Parmesanen kan også byttes med pikantost.


One pan pasta med cremet parmesansovs

En lækker ret som passer sig selv i ovnen

  • 4 stk kyllingebryster (ca. 500 g )
  • 400 g linguine (du kan også bruge spaghetti)
  • 350 g cherrytomater
  • 100 g friskrevet parmesan
  • 1/2 liter madlavningsfløde 15 %
  • 1/2 liter vand
  • 3 tsk all round krydderi
  • Salt og peber
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft

  2. Kom de ukogte linguine i bunden af et ildfast fad

  3. Placer tomaterne i siderne sammen med kyllingebrysterne. Krydr kyllingen med all round krydderi.

  4. I en skål blandes vand, fløde og parmesan, som hældes over det øvrige i fadet

  5. Kom midt i ovnen og rør undervejs (ca. hvert 10 min)

  6. Efter ca. 40 min er pastaen færdig

Serveres gerne med en salat eks. spidskåls- eller spinatsalat.

 

Hvis du vil lave til flere end 6 personer, så brug 2 ildfaste fade.

Hovedret
kylling, one pan, parmesan, pasta, tomater