En virkelig smagfuld ret uden kød. Den er dog ikke stærk, selvom der er chili i. Man kan toppe den med eks. tern af peberfrugt eller halve cherrytomater på toppen. Derudover nogle salte nødder, frisk koriander eller cremet burrata (eller mozzarella).

Ingredienser
- 2 spsk olie
- 1 stk løg hk fint
- 2 fed hvidløg hk fint
- 1 stk rød chili
- 1 stk gulerod skåret i tern
- 1 spsk fintrevet ingefær
- 1,5 spsk karry
- 1 tsk salt
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 6 dl vand
- 250 g røde linser skyllet
- 3 stk kaffirlime blade
- 1 ds hakket tomat 400 ml
- 1 ds kokosmælk 400 ml
- 1/2 stk citron, saften derfra
- evt. burrata, frisk koriander og salte nødder som topping
Sådan gør du
- Varm olien i en gryde og svits karry, chili, løg og hvidløg i ca. 2-3 min
- Kom gulerødder og linser i gryden og svits i ca. 1 min
- Tilsæt vand, bouillon, salt og kaffirlime. Lad simre ved middelvarme til al væsken er suget af linserne
- Tilsæt nu kokosmælk, dåsetomat og citron
- Lad simre videre i ca. 30 min.
- Server evt. med frisk koriander, cremet burrata og salte nødder


Seneste kommentarer