En virkelig lækker og frisk ret med asiatiske ingredienser. Jeg bruger alt for sjældent glasnudler, og det er synd, for det er super nemt at arbejde med og smager lækkert. Du kan sagtens bytte kylling ud med nakkekoteletter i tern, oksetern eller tigerrejer.
Kylling og glasnudler i soyasovs
En dejlig frisk ret med asiatiske smage
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 4 personer
Kalorier: 514kcal
Ingredienser
- 400 g kyllingebryst, skåret i tern
- 400 g tørre tynde glasnudler
- 2 spsk olivenolie
- 4 fed hvidløg, hk fint
- 2 stk rødløg, skåret i tynde både
- 300 g pakchoi kan erstattes af forårsløg
- 4 stk æg, pisket sammen
Marinade til kylling
- 3 spsk almindelig soya
- 3 spsk sesamolie
- 1 tsk stødt peber
Sovs
- 4 spsk almindelig soya
- 2 spsk fiskesovs
- 4 spsk mørk soya kan erstattes af hoisinsovs
- 2 tsk brun farin kan erstattes af alm. sukker
Eddike dressing
- 1 dl lys balsamico
- 1 stk frisk rød chili, skåret i skiver
Sådan gør du
- Kom kyllingen i en skål med marinaden
- Kog vand i en elkedel og hæld over glasnudlerne i en skål og lad dem stå i 2-3 minutter. Hæld vandet fra og skyl med koldt vand kort (så undgår du at de klistrer helt sammen)
- I en wok (eller gryde) tilsættes olie
- Svits kort hvidløg i olien og tilføj derefter kylling og rødløg. Steg til kyllingen er tilberedt
- Tilføj pak choi og steg yderligere 2 min. Imens blandes ingredienserne til sovsen sammen
- Skrab tingene i wokken til side og hæld æggen deri, lad ægget stivne en smule og vend så rundt til det er stegt
- Kom glasnudler og sovs i wokken og bland det hele rundt
- Fordel i 4 tallerkener. Chili og eddike blandes over fordeles over retterne – så er der serveret
Noter
Kalorier er pr person
Nutrition
Calories: 514kcal
Helt fantastisk autentisk thaismag og retten er nem at lave. Jeg er absolut fan <3
Tusind tak Mai-Britt det er jeg virkelig glad for at høre ⭐️🙏
Rigtig lækker og nem
Tak for at skrive, det er jeg glad for at høre 🤩
vh Josephine