Kylling og glasnudler med soyasovs

image_pdfimage_print

En virkelig lækker og frisk ret med asiatiske ingredienser. Jeg bruger alt for sjældent glasnudler, og det er synd, for det er super nemt at arbejde med og smager lækkert. Du kan sagtens bytte kylling ud med nakkekoteletter i tern, oksetern eller tigerrejer.

Kylling og glasnudler i soyasovs

En dejlig frisk ret med asiatiske smage
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Køkken: Thailandsk
Keyword: asiatisk, glasnudler, kylling, soya
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 514kcal

Ingredienser

  • 400 g kyllingebryst, skåret i tern
  • 400 g tørre tynde glasnudler
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 fed hvidløg, hk fint
  • 2 stk rødløg, skåret i tynde både
  • 300 g pakchoi kan erstattes af forårsløg
  • 4 stk æg, pisket sammen

Marinade til kylling

  • 3 spsk almindelig soya
  • 3 spsk sesamolie
  • 1 tsk stødt peber

Sovs

  • 4 spsk almindelig soya
  • 2 spsk fiskesovs
  • 4 spsk mørk soya kan erstattes af hoisinsovs
  • 2 tsk brun farin kan erstattes af alm. sukker

Eddike dressing

  • 1 dl lys balsamico
  • 1 stk frisk rød chili, skåret i skiver

Sådan gør du

  • Kom kyllingen i en skål med marinaden
  • Kog vand i en elkedel og hæld over glasnudlerne i en skål og lad dem stå i 2-3 minutter. Hæld vandet fra og skyl med koldt vand kort (så undgår du at de klistrer helt sammen)
  • I en wok (eller gryde) tilsættes olie
  • Svits kort hvidløg i olien og tilføj derefter kylling og rødløg. Steg til kyllingen er tilberedt
  • Tilføj pak choi og steg yderligere 2 min. Imens blandes ingredienserne til sovsen sammen
  • Skrab tingene i wokken til side og hæld æggen deri, lad ægget stivne en smule og vend så rundt til det er stegt
  • Kom glasnudler og sovs i wokken og bland det hele rundt
  • Fordel i 4 tallerkener. Chili og eddike blandes over fordeles over retterne – så er der serveret

Noter

Kalorier er pr person

Nutrition

Calories: 514kcal

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*