Pasta vodka med pancetta

image_pdfimage_print

Hvis du er til cremet og smagfuld pasta, så må du endelig ikke snyde dig selv for denne ret. Lad dig endelig ikke afskrække af at der skal vodka i, da alkoholen fordamper under tilberedningen. Vi serverede for gæster og både børn og voksne spiste flere portioner.

Pasta vodka med pancetta

En helt fantastisk cremet pasta, som dine gæster vil elske!
4.5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: fløde, pancetta, pasta, pastaret
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g pasta penne
  • 1,5 dl piskefløde
  • 50 g smør
  • 1 fed hvidløg, hk fint
  • 3 spsk tomatpuré
  • 100 g skinketern
  • 100 g hel pancetta (alternativt bacon evt i tern), i tern
  • Salt og peber
  • 1 håndfuld frisk persille, hk
  • 1 dl friskrevet parmesan
  • 2 spsk kogevand fra pastaen
  • 3 Spsk Vodka

Sådan gør du

  • Sæt letsaltet vand over til pasta og kog al dente efter anvisning på pakken (gem lidt kogevand, men dræn ellers pastaen)
  • Smelt smørret i en gryde ved middelvarme.
  • Steg pancetta, skinke, persille og tomatpuré i ca. 5-8 min.
  • Kom fløde og vodka i sovsen og lad den simre videre i ca. 5 min (så alkoholen fordampes). Smag til med salt og peber.
  • Vend den kogte pasta i sovsen og tilføj en smule kogevand
  • Server pastaen med friskrevet parmesan

Noter

Server gerne med en frisk salat. Jeg serverede en salat med grape- og appelsinskiver, rucola, valnødder og smuldret feta.

2 Comments

  1. Tone Nilsen

    5 stars
    Maten smakte helt fantastisk, kan anbefale det på det sterkeste

  2. 5 stars
    Det smakte så godt, kan virkelig anbefale denne retten

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*