Pasta vodka med pancetta

Hvis du er til cremet og smagfuld pasta, så må du endelig ikke snyde dig selv for denne ret. Lad dig endelig ikke afskrække af at der skal vodka i, da alkoholen fordamper under tilberedningen. Vi serverede for gæster og både børn og voksne spiste flere portioner.


Pasta vodka med pancetta

En helt fantastisk cremet pasta, som dine gæster vil elske!

  • 500 g pasta penne
  • 1,5 dl piskefløde
  • 50 g smør
  • 1 fed hvidløg, hk fint
  • 3 spsk tomatpuré
  • 100 g skinketern
  • 100 g hel pancetta (alternativt bacon evt i tern), i tern
  • Salt og peber
  • 1 håndfuld frisk persille, hk
  • 1 dl friskrevet parmesan
  • 2 spsk kogevand fra pastaen
  • 3 Spsk Vodka
  1. Sæt letsaltet vand over til pasta og kog al dente efter anvisning på pakken (gem lidt kogevand, men dræn ellers pastaen)

  2. Smelt smørret i en gryde ved middelvarme.

  3. Steg pancetta, skinke, persille og tomatpuré i ca. 5-8 min.

  4. Kom fløde og vodka i sovsen og lad den simre videre i ca. 5 min (så alkoholen fordampes). Smag til med salt og peber.

  5. Vend den kogte pasta i sovsen og tilføj en smule kogevand

  6. Server pastaen med friskrevet parmesan

Server gerne med en frisk salat. Jeg serverede en salat med grape- og appelsinskiver, rucola, valnødder og smuldret feta.

Hovedret
Italiensk
fløde, pancetta, pasta, pastaret