Havregrynskager med mokka smørcreme

image_pdfimage_print

De fleste forbinder sikkert havregrynskager med barndommen. Jeg har lavet en opdateret version og i stedet for den klassiske hvide vanille smørcreme, så er de her med en mild mokka smørcreme. Hvis du ønsker den klassiske version, så kan du blot tilføje vanillekorn fra 1 vanillestang og undlade kakaopulver samt kaffe.

Jeg anbefaler, at du først samler smørcreme og havregrynskagerne et par timer inden spisning, så de ikke skal stå i køleskabet. Havregrynskagerne kan laves på forhånd og opbevares i en lufttæt beholder. De kan godt stå i køleskabet, når de er samlet, men du risikerer at kagerne bliver lidt mere bløde.

Havregrynskager med mokka smørcreme

Er du til en ''sandwich'' af sprød småkage og florlet smørcreme med let smag af mokka, så er disser kager lige noget for dig.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Køkken: dansk
Keyword: havregryn, kaffe, mokka, småkage, smørcreme
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 12 stk

Ingredienser

Havregrynskager

  • 110 g smør
  • 150 g havregryn
  • 185 g sukker
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 knivspids salt
  • 1 stk æg
  • 1 stk æggehvide (brug blommen til cremen)

Chokolade

  • 200 g mørk chokolade

Mokka smørcreme

  • 225 g smør, stuetempereret
  • 300 g flormelis
  • 1 stk æggeblomme
  • 1 knivspids salt
  • 1 spsk instant kaffepulver
  • 1 spsk kogende vand
  • 1 spsk rå kakaopulver

Sådan gør du

Havregrynskager

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • I en skål blandes de tørre ingredienser sammen (havregryn, sukker, vanillesukker, bagepulver og salt)
  • Smelt smørret i en gryde og kom smør samt æg ned i skålen med de tørre ingredienser og bland godt sammen med en ske
  • Placer 6 små teskeefulde af ''dejen'' på bageplader med bagepapir (det betyder at du skal bage 4 plader i alt = 24 stk). Husk at de skal stå med god afstand, da de flyder meget ud under bagningen
  • Bages i ovnen i ca. 8-9 min til de er gyldne
  • Tag bagepladen ud og lad kagerne køle af på pladen i ca. 5 min, hvorefter de flyttes over på en bagerist for at afkøle helt

Chokolade

  • Smelt chokoladen over vandbad og dyp den ene ende af de afkølede havregrynskager deri og lad chokoladen størkne (stil evt. udenfor eller et andet køligt sted)

Mokka smørcreme

  • Bland kogende vand med kaffepulveret. Lad den køle af
  • I en skål piskes smør og flormelis med en elpisker i ca. 5 min til det er lyst og luftigt
  • Tilsæt æggeblommen, kakaopulver og salt
  • Til slut tilføjes 1/2-1 spsk af den afkølede kaffe
  • Hvis du har en sprøjtepose og stjernetyl, så fordel lidt på halveden af havregrynskagerne (eller fordel med en ske) og kom en anden havregrynskage ovenpå

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*