Go Back
+ servings

Pasta vodka med pancetta

En helt fantastisk cremet pasta, som dine gæster vil elske!
4.80 fra 5 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: fløde, pancetta, pasta, pastaret
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g pasta penne
  • 1,5 dl piskefløde
  • 50 g smør
  • 1 fed hvidløg, hk fint
  • 3 spsk tomatpuré
  • 100 g skinketern
  • 100 g hel pancetta (alternativt bacon evt i tern), i tern
  • Salt og peber
  • 1 håndfuld frisk persille, hk
  • 1 dl friskrevet parmesan
  • 2 spsk kogevand fra pastaen
  • 3 Spsk Vodka

Sådan gør du

  • Sæt letsaltet vand over til pasta og kog al dente efter anvisning på pakken (gem lidt kogevand, men dræn ellers pastaen)
  • Smelt smørret i en gryde ved middelvarme.
  • Steg pancetta, skinke, persille og tomatpuré i ca. 5-8 min.
  • Kom fløde og vodka i sovsen og lad den simre videre i ca. 5 min (så alkoholen fordampes). Smag til med salt og peber.
  • Vend den kogte pasta i sovsen og tilføj en smule kogevand
  • Server pastaen med friskrevet parmesan

Noter

Server gerne med en frisk salat. Jeg serverede en salat med grape- og appelsinskiver, rucola, valnødder og smuldret feta.