Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Pasta vodka med pancetta
En helt fantastisk cremet pasta, som dine gæster vil elske!
4.80
fra
5
stemmer
Udskriv
Pin
Ret:
Hovedret
Køkken:
Italiensk
Keyword:
fløde, pancetta, pasta, pastaret
Samlet tid:
20
minutter
Antal:
4
personer
Ingredienser
500
g
pasta penne
1,5
dl
piskefløde
50
g
smør
1
fed
hvidløg, hk fint
3
spsk
tomatpuré
100
g
skinketern
100
g
hel pancetta (alternativt bacon evt i tern), i tern
Salt og peber
1
håndfuld
frisk persille, hk
1
dl
friskrevet parmesan
2
spsk
kogevand fra pastaen
3
Spsk
Vodka
Sådan gør du
Sæt letsaltet vand over til pasta og kog al dente efter anvisning på pakken (gem lidt kogevand, men dræn ellers pastaen)
Smelt smørret i en gryde ved middelvarme.
Steg pancetta, skinke, persille og tomatpuré i ca. 5-8 min.
Kom fløde og vodka i sovsen og lad den simre videre i ca. 5 min (så alkoholen fordampes). Smag til med salt og peber.
Vend den kogte pasta i sovsen og tilføj en smule kogevand
Server pastaen med friskrevet parmesan
Noter
Server gerne med en frisk salat. Jeg serverede en salat med grape- og appelsinskiver, rucola, valnødder og smuldret feta.