Klejner a la mormor

image_pdfimage_print

Super lækre klejner efter min mormors opskrift. Har arvet en fin håndskrevet bog fra min mormor med opskrifter i (eller nærmere ingrediensliste, da hun har vidst præcis hvordan hun skulle gøre).
Klejnerne er sprøde udenpå og bløde indeni.

Klejner a la mormor

Gode gammeldags klejner efter min mormors opskrift
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Køkken: dansk
Keyword: jul, klejner
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 50 stk

Ingredienser

  • 400 g hvedemel
  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 2 stk æg
  • 3 spsk piskefløde
  • 1/2 tsk hjortetaksalt
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 1/2 stk citronskal
  • 1 liter palmin eller solsikkeolie

Sådan gør du

  • Pisk smør, sukker, fløde, kardemomme og revet citronskal sammen
  • Tilsæt derefter æg og pisk igen
  • Bland mel og hjortetaksalt sammen i en lille skål og pisk det derefter sammen med det øvrige
  • Når dejen er samlet, stilles den på køl i 1 time
  • Rul tyndt ud på et bord med en kagerulle
  • Skær ud i rektangler og skær et hul i midten af rektanglerne
  • Fold den ene ende ind igennem hullet og ud igen (så de bliver snoet)
  • Opvarm palmin i en gryde (til 170-175 grader)
  • Steg evt en enkelt til at starte med for at teste varmen
  • Lad dryppe af på køkkenrulle

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*