Klejner a la mormor

Super lækre klejner efter min mormors opskrift. Har arvet en fin håndskrevet bog fra min mormor med opskrifter i (eller nærmere ingrediensliste, da hun har vidst præcis hvordan hun skulle gøre).
Klejnerne er sprøde udenpå og bløde indeni.


Klejner a la mormor

Gode gammeldags klejner efter min mormors opskrift

  • 400 g hvedemel
  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 2 stk æg
  • 3 spsk piskefløde
  • 1/2 tsk hjortetaksalt
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 1/2 stk citronskal
  • 1 liter palmin (eller solsikkeolie)
  1. Pisk smør, sukker, fløde, kardemomme og revet citronskal sammen
  2. Tilsæt derefter æg og pisk igen
  3. Bland mel og hjortetaksalt sammen i en lille skål og pisk det derefter sammen med det øvrige
  4. Når dejen er samlet, stilles den på køl i 1 time
  5. Rul tyndt ud på et bord med en kagerulle
  6. Skær ud i rektangler og skær et hul i midten af rektanglerne
  7. Fold den ene ende ind igennem hullet og ud igen (så de bliver snoet)
  8. Opvarm palmin i en gryde (til 170-175 grader)
  9. Steg evt en enkelt til at starte med for at teste varmen
  10. Lad dryppe af på køkkenrulle
Dessert
dansk
jul, klejner