Det er flere år siden, at jeg sidst lavede kokosris. Og det er da en stor fejl, så dejligt jeg lige så et billede og blev mindet om det igen. Kokosris har en dejlig mild kokossmag og gør risene super cremede (så man ikke behøver sovs).
Jeg er dårlig til at bruge svinemørbrad, da det er en nem og billig udskæring. Den er marinerede i asiatiske ingredienser.
Asiatisk svinemørbrad med kokosris og grønt
En virkelig lækker ret med fuld smæk på smagene og de mest cremede ris
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 4 dl ris jasmin eller basmati
- 400 ml kokosmælk
- 5 dl vand
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 1 tsk salt
- 1 stk svinemørbrad afpudser for sener (ca. 600 g)
- 1 spsk olivenolie
Marinade
- 1 spsk sambal oelek
- 2 spsk lys rørsukker
- 1 spsk fintrevet ingefær
- 1 fed hvidløg skrællet og revet fint
- 2 spsk soya
- 2 spsk sesamolie
- Frisk koriander til servering
Grønt
- 1 stk avokado skåret i små tern
- 12 stk cherrytomater i kvarte
- 1/2 stk agurk skåret i små tern
Sådan gør du
- Kom evt mørbraden i fryseren i 30-45 min (så kan det være nemmere at skære tynde skiver, men er ikke en nødvendighed)
- Bland ingredienserne til marinaden i en skål
- Skær mørbraden i tynde skiver og lad det trække i marinaden i min. 10 min
- Imens sættes ris over. Kom ris, vand, bouillon, kokosmælk og salt i en gryde. Lad det lige op og lad simre under låg i ca 10-12 min.
- Skær grøntsagerne ud og bland sammen i en skål
- Kom olie på en brandvarm pande. Steg den marinerede mørbrad af 3 omgange. Lad den stege ca 1 min pr side, så den får en god stegeflade
- Stil fra på en tallerken
- Server den cremede kokosris, kød, grønt og frisk koriander
Seneste kommentarer