Vintergryde

image_pdfimage_print

En lækkert gryderet med oksekød, grøntsager og fløde. Lad den simre nogle timer og få det lækreste møre kød. Server gerne med ris eller kartoffelmos. Og en frisk salat. Du kan evt tilføje bacontern, perleløg mm.

Ingredienser (4-6 Pers)

  • 600 g oksekød (okse tykkam, oksebov, okseyderlår)
  • 2 spsk smør
  • 1 glas champignon, drænet
  • 1 løg , hk fint
  • 1 rød peberfrugt , skåret i tern
  • 1 fed hvidløg , hk fint
  • 3 spsk flydende kalvefond
  • 3 tsk sød paprika
  • 2 spsk tomatpuré
  • 300-400 g passata (pureret tomat)
  • 5 dl piskefløde
  • Salt og peber
  • Evt kulør og jævner

Fremgangsmåde

  • Skær kødet i strimler eller tern på ca 2×2 cm
  • Krydr med salt og peber
  • Smelt 1 spsk smør i en gryde og steg kødet af 2 omgange. Det skal blot brunes af på siderne i et par minutter. Tag derefter op.
  • Smelt 1 spsk smør i gryden og svits løg og champignon ved middelvarme i ca 5 min
  • Svits hvidløg og paprika med 1 minuts tid
  • Tilsæt fløde, tomat passata, tomatpuré og fond deri
  • Lad simre i ca 1,5 -2 timer til kødet er mørt, smag undervejs da tiden kan variere af kødet og størrelse
  • 10 min før servering tilføjes peberfrugten
  • Smag til med salt og peber. Tilføj evt kulør
  • Server med ris og salat

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*