Vintergryde

En lækkert gryderet med oksekød, grøntsager og fløde. Lad den simre nogle timer og få det lækreste møre kød. Server gerne med ris eller kartoffelmos. Og en frisk salat. Du kan evt tilføje bacontern, perleløg mm.


Vintergryde

En skøn gryderet, som er perfekt til efterår og vinter.

  • 600 g oksekød (oksetykkam, oksebov eller okseyderlår)
  • 2 spsk smør
  • 1 glas champignon, drænet
  • 1 stk løg, hk fint
  • 1 stk rød peberfrugt (Skåret i tern)
  • 1 fed hvidløg, hk fint
  • 3 spsk flydende kalvefond
  • 3 tsk sød paprika
  • 2 spsk tomatpuré
  • 350 g passata (purerede tomater)
  • 5 dl piskefløde
  • Salt og peber
  • Evt. kulør og jævner
  1. Skær kødet i strimler eller tern på ca 2×2 cm. Krydr med salt og peber.

  2. Smelt 1 spsk smør i en gryde og steg kødet af 2 omgange. Det skal blot brunes af på siderne i et par minutter. Tag derefter op.

  3. Smelt 1 spsk smør i gryden og svits løg og champignon ved middelvarme i ca 5 min.

  4. Svits hvidløg og paprika med 1 minuts tid.

  5. Tilsæt fløde, tomat passata, tomatpuré, kød og fond deri. Lad simre i ca 1,5 -2 timer til kødet er mørt, smag undervejs da tiden kan variere af kødet og størrelse.

  6. 10 min før servering tilføjes peberfrugten. Smag til med salt og peber. Tilføj evt kulør.

Jeg serverede med ris og en nem salat. Ris kunne også erstattes af kartoffelmos. 

Hovedret
dansk
fløde, gryderet, oksekød, simremad