Thai kylling cashew

image_pdfimage_print

En virkelig nem ret, som er spækket med grøntsager. Den er både frisk, cremet og spicy (alt efter om du ønsker chili i).

Kan laves på 30 min – det der tager længst tid, er at koge ris eller nudler til.

Thai kylling cashew

En af jeres absolutte favoritter
4.50 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Køkken: Thailandsk
Keyword: asiatisk, cashew, kylling
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g kyllingebryster
  • Ris eller nudler til 4 personer
  • 3 stk peberfrugter gerne en af hver: rød, gul og grøn, skåret i grove tern
  • 2 stk rødløg skrællet og skåret i både
  • 3 stk forårsløg skåret på skrå
  • 3 fed hvidløg hk fint
  • 1/2 dl cashewnødder
  • 2 dl hønsebouillon 1/2 terning og 2 dl vand
  • 1,5 spsk brun farin
  • Salt og peber
  • 1,5 spsk olivenolie
  • 1 spsk sesamolie
  • 1,25 dl mørk soya ikke den slags man får til sushi, det er en mere mørk soya. Den er mere sort og tyk i konsistensen, samt mindre salt. Jeg købte min i en asiatisk butik. Se evt billede nedenfor
  • 3 spsk vand
  • 1,5 spsk majsstivelse
  • Evt friskhakket chili eller chiliflager
  • Evt frisk koriander til servering

Sådan gør du

  • Sæt vand over og kog ris eller nudler (alt efter hvad du ønsker) efter anvisningen
  • Skær kyllingen ud i helt tynde skiver
  • I en wok steges kyllingen kortvarigt i olivenolie. Krydr med salt og peber og tag af varmen
  • Kom sesamolie i wokken og steg peberfrugt, løg, hvidløg og forårsløg (evt frisk chili) nogle få minutter
  • Tilføj bouillon, brun farin og soya. Lad det simre yderligere nogle minutter
  • I en lille skål blandes majsstivelse og vand sammen. Hæld blandingen i wokken sammen med kylling og cashewnødder. Lad det simre nogle minutter indtil saucen tykner
  • Tag af varmen og server med ris eller nudler.
  • Drys evt med tørrede chiliflager og frisk koriander

2 Comments

  1. Lars Jørgensen

    Ok ret men kan det passe at der skal 1.25 deciliter! Mørk soya i?

4.50 from 4 votes (4 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*