En virkelig nem ret, som er spækket med grøntsager. Den er både frisk, cremet og spicy (alt efter om du ønsker chili i).
Kan laves på 30 min – det der tager længst tid, er at koge ris eller nudler til.

Ingredienser
- 400 g kyllingebryster
- Ris eller nudler til 4 personer
- 3 stk peberfrugter gerne en af hver: rød, gul og grøn, skåret i grove tern
- 2 stk rødløg skrællet og skåret i både
- 3 stk forårsløg skåret på skrå
- 3 fed hvidløg hk fint
- 1/2 dl cashewnødder
- 2 dl hønsebouillon 1/2 terning og 2 dl vand
- 1,5 spsk brun farin
- Salt og peber
- 1,5 spsk olivenolie
- 1 spsk sesamolie
- 1,25 dl mørk soya ikke den slags man får til sushi, det er en mere mørk soya. Den er mere sort og tyk i konsistensen, samt mindre salt. Jeg købte min i en asiatisk butik. Se evt billede nedenfor
- 3 spsk vand
- 1,5 spsk majsstivelse
- Evt friskhakket chili eller chiliflager
- Evt frisk koriander til servering
Sådan gør du
- Sæt vand over og kog ris eller nudler (alt efter hvad du ønsker) efter anvisningen
- Skær kyllingen ud i helt tynde skiver
- I en wok steges kyllingen kortvarigt i olivenolie. Krydr med salt og peber og tag af varmen
- Kom sesamolie i wokken og steg peberfrugt, løg, hvidløg og forårsløg (evt frisk chili) nogle få minutter
- Tilføj bouillon, brun farin og soya. Lad det simre yderligere nogle minutter
- I en lille skål blandes majsstivelse og vand sammen. Hæld blandingen i wokken sammen med kylling og cashewnødder. Lad det simre nogle minutter indtil saucen tykner
- Tag af varmen og server med ris eller nudler.
- Drys evt med tørrede chiliflager og frisk koriander







Seneste kommentarer