Asiatisk svinemørbrad med kokosris og grønt

image_pdfimage_print

Det er flere år siden, at jeg sidst lavede kokosris. Og det er da en stor fejl, så dejligt jeg lige så et billede og blev mindet om det igen. Kokosris har en dejlig mild kokossmag og gør risene super cremede (så man ikke behøver sovs).
Jeg er dårlig til at bruge svinemørbrad, da det er en nem og billig udskæring. Den er marinerede i asiatiske ingredienser.

Ingredienser (4 personer)

  • 4 dl ris (jasmin eller basmati)
  • 400 ml kokosmælk
  • 5 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillon terning
  • 1 tsk salt
  • 1 svinemørbrad, afpudser for sener (ca. 600 g)
  • 1 spsk olivenolie

Marinade

  • 1 spsk sambal oelek
  • 2 spsk lys rørsukker
  • 1 spsk fintrevet ingefær
  • 1 fed hvidløg, skrællet og revet fint
  • 2 spsk soya
  • 2 spsk sesamolie
  • Frisk koriander til servering

Grønt

  • 1 avokado, skåret i små tern
  • 12 cherrytomater, i kvarte
  • 1/2 agurk, skåret i små tern

Fremgangsmåde

  • Kom evt mørbraden i fryseren i 30-45 min (så kan det være nemmere at skære tynde skiver, men er ikke en nødvendighed)
  • Bland ingredienserne til marinaden i en skål
  • Skær mørbraden i tynde skiver og lad det trække i marinaden i min. 10 min
  • Imens sættes ris over. Kom ris, vand, bouillon, kokosmælk og salt i en gryde. Lad det lige op og lad simre under låg i ca 10-12 min.
  • Skær grøntsagerne ud og bland sammen i en skål
  • Kom olie på en brandvarm pande. Steg den marinerede mørbrad af 3 omgange. Lad den stege ca 1 min pr side, så den får en god stegeflade
  • Stil fra på en tallerken
  • Server den cremede kokosris, kød, grønt og frisk koriander

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*