Brownie cookies

image_pdfimage_print

Okay, de her cookies er seriøst vanedannende! De er dejlig sprøde udenpå og chewy indeni. Virkelig en blanding af cookie og brownie på samme tid. Så elsker du chokolade – så vil du elske disse.

De er nemme at lave og kan holde sig i 4-5 dage i lufttæt beholder (men jeg tvivler på, at de får lov at stå så længe). Jeg havde mine drenge på 4 år med i køkkenet.

Brownie cookies

De skønneste cookies, som forener det bedste fra brownies og cookies i én mundfuld
4.41 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Keyword: Brownie, chokolade, cookies
Forb. tid: 20 minutter
Bagetid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 200 g mørk chokolade 65-70 % kakao, hk groft
  • 125 g usaltet smør skåret i mindre stykker/tern
  • 150 g rørsukker lidt grovere mørk (se evt billeder nederst)
  • 100 g lys rørsukker finere end den ovenfor
  • 2 stk æg M/L
  • 130 g hvedemel
  • 3 spsk mørk kakaopulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk fint salt
  • Flagesalt til at drysse på toppen

Sådan gør du

  • Klargør 2 bageplader med bagepapir
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • I en skål blandes mel, salt, bagepulver og kakaopulver
  • Kom smør og chokolade i en glasskål eller lign som kan tåle varme (vandbad). Fyld en lille gryde med vand og stil skålen ovenpå. Få vandet til at koge og rør nu i chokoladen og smøret til det er smeltet. Tag af varmen.
  • I en røremaskine kommes æg og begge slags sukker. Piskes i 5 min.
  • Tilføj chokolademassen i æggemassen og pisk i ca 1 minut
  • Pisk nu melblandingen deri, kun ganske kort, til det er blevet blandet sammen
  • Brug en ske eller isske til at fordele 5 kugler af dej, på hver bradepande (og husk godt med mellemrum!)
  • Drys med flagesalt
  • Bages midterst i ovnen i 13 min
  • De er meget bløde, når de kommer ud, så lad dem blive på bagepladen og køle af i min 30 min
  • Når de er helt kolde, kommes de i lufttæt beholder og kan holde sig i 4-5 dage

10 Comments

  1. De ser så lækre ud, det bliver vist et søndagsprojekt!! Kan jeg bruge alm hvid sukker, hvis jeg ikke lige har rørsukker? Eller måske brun farin? 🙂

    • Tusind tak, de er virkelig også gode. Jeg har ikke prøvet det, men ville forsøge 1/2 del alm sukker og 1/2 del brun farin.

      Giv gerne en tilbagemelding 🙂

    • Hej igen.
      De blev simpelthen så gode!! Jeg brugte 100g brun farin og 150g alm sukker. Chokolade brugte jeg lige hvad jeg havde, blandt andet ca 80g chokolade med orange smag – det blev de ikke dårligere af 🙂 Tak for en god opskrift, den bliver helt sikkert brugt igen!!

      • Det er jeg SÅ glad for at høre. Og fedt, andre har spurgt om de forskellige rørsukker. Tak fordi du skrev igen🙂

  2. Pernille

    5 stars
    Så nemme at lave og smager fantastisk 🤩

  3. Heidi Carina Hansen

    Ved ikke hvad jeg gjorde forkert. Mine flød slet ikke ud på pladen🤷🏼‍♀️

    • Madmusen

      Øv hvor træls, det er ikke sjovt når det går galt (men det sker for alle – også mig). Jeg kan desværre ikke sige hvorfor det er sket. Bedre held næste gang 🙃

  4. Michelle Jensen

    Kan de fryses ned inden bagning? 🙂

4.41 from 5 votes (4 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*