Brownie cookies

image_pdfimage_print

Okay, de her cookies er seriøst vanedannende! De er dejlig sprøde udenpå og chewy indeni. Virkelig en blanding af cookie og brownie på samme tid. Så elsker du chokolade – så vil du elske disse.

De er nemme at lave og kan holde sig i 4-5 dage i lufttæt beholder (men jeg tvivler på, at de får lov at stå så længe). Jeg havde mine drenge på 4 år med i køkkenet.

Ingredienser (10 store)

  • 200 g mørk chokolade (65-70 % kakao), hk groft
  • 125 g usaltet smør, skåret i mindre stykker/tern
  • 150 g rørsukker, lidt grovere mørk (se evt billeder nederst)
  • 100 g lys rørsukker, finere end den ovenfor
  • 2 æg M/L
  • 130 g hvedemel
  • 3 spsk mørk kakaopulver
  • 1 spsk bagepulver
  • 1/4 tsk fint salt
  • Flagesalt til at drysse på toppen

Fremgangsmåde

  • Klargør 2 bageplader med bagepapir
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • I en skål blandes mel, salt, bagepulver og kakaopulver
  • Kom smør og chokolade i en glasskål eller lign som kan tåle varme (vandbad). Fyld en lille gryde med vand og stil skålen ovenpå. Få vandet til at koge og rør nu i chokoladen og smøret til det er smeltet. Tag af varmen.
  • I en røremaskine kommes æg og begge slags sukker. Piskes i 5 min.
  • Tilføj chokolademassen i æggemassen og pisk i ca 1 minut
  • Pisk nu melblandingen deri, kun ganske kort, til det er blevet blandet sammen
  • Brug en ske eller isske til at fordele 5 kugler af dej, på hver bradepande (og husk godt med mellemrum!)
  • Drys med flagesalt
  • Bages midterst i ovnen i 13 min
  • De er meget bløde, når de kommer ud, så lad dem blive på bagepladen og køle af i min 30 min
  • Når de er helt kolde, kommes de i lufttæt beholder og kan holde sig i 4-5 dage

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*