Bagt cheesecake med jordbær

image_pdfimage_print

Jeg har før lavet forskellige cheesecake, men det har været dem med husblas, som ikke skulle bages.

Denne bagte jeg til min svogers fødselsdag, da han elsker den slags kager. Den er lækker med jordbær, men når de ikke er i sæson kan du bruge andre bær såsom blåbær, brombær, hindbær osv.

Det er en kage som ikke er super sød, men dejlig frisk med et strej af citron.

Ingredienser

Bund

  • 225 g usaltet smør, blødt
  • 240 g lys rørsukker
  • 2 m/l æg
  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk vanille paste
  • 280 hvedemel
  • 2 tsk majsstivelse
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk fint salt

Cheesecake lag

  • 350 g Philadelphia neutral, stuetemperatur
  • 70 g sukker
  • 1 æg
  • 1,5 dl piskefløde
  • Skallen fra 1 øko citron

Øvrige

  • 400 g friske jordbær
  • 1 tsk sukker
  • evt frisk mynte

Fremgangsmåde

Bund

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  • Beklæd en bageform på ca. 20×25 cm med bagepapir
  • Find en skål og bland de tørre ingredienser deri (mel, majsstivelse, salt og bagepulver)
  • Kom sukker og smør i en røreskål og pisk godt sammen
  • Tilsæt derefter æggene og æggeblomme en af gangen og pisk det godt ind i dejen
  • Pisk nu vanille i
  • Imens du pisker tilsættes de tørre ingredienser lidt efter lidt
  • Fordel dejen i bageformen og bag midterst i ovnen i 17-20 min, indtil den begynder at blive gylden i kanterne

Cheesecake lag

  • I en røreskål piskes alle ingredienserne sammen til det bliver en fin glat ostecreme (den skal tykne lidt ligesom en gul kagecreme)
  • Fordel ostecremen på bunden fra ovnen og bag i yderligere 15 min
  • Sluk ovnen, lad døren stå på klem med kagen inde i ovnen

Øvrige

  • Skær jordbærene ud i tynde skiver, drys med sukker og stil på køl i 1 times tid
  • Fordel jordbærene på den afkølede kage
  • Pynt evt med lidt friske mynteblade

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*