Kødboller i tomatsovs med smeltet ost

image_pdfimage_print

Denne her ret er super nem at lave, og jeg synes virkelig at den smeltede ost er prikken over i’et.

Jeg serverede det med pasta og en let grøn salat. Ellers kunne man også serverer flute i stedet for pasta.

Ingredienser (4 personer)

Kødboller

  • 500 g hk kalv/flæsk
  • 1/2 dl revet parmesan
  • 2 fed hvidløg, hk fint
  • 1 æg
  • 1/4 dl rasp
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1 spsk olie

Tomatsovs

  • 1 spsk olie
  • 1 fed hvidløg, hk fint
  • 1 ds hakkede tomater
  • 400 g passata (finthakkede tomat, tit i firkantet pakke)
  • Salt og peber
  • 1/2 tsk sukker
  • 1 pakke revet mozzarella (ca 120 g)

Øvrigt

  • Pasta eller brød til servering
  • En let grøn salat

Fremgangsmåde

Kødboller

  • Blandes godt sammen i en skål (gerne med elpisker med dejkroge på)
  • Formes til små kødboller
  • Steges på panden i ca 5 min, til de er gennemstegt. Stil fra på en tallerken.

Tomatsovs

  • Kom olie i panden, hvor du stegte kødbollerne
  • Svits hvidløg ved middelvarme i ca 30 sek
  • Kom begge slags tomat deri
  • Krydr med salt, peber og sukker
  • Lad småsimre i ca. 10 min
  • (begynd at koge pasta nu, hvis du skal have det)
  • Kom kødbollerne i tomatsovsen og fordel mozzarella osten. Lad simre gil osten er godt smeltet i ca 5 min

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*